Уважаеми колеги и студенти, екипът на проект BG05M2OP001-2.016-0026 „Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, финансиран по процедура BG05M2OP001-2.016 „Модернизация на висшите училища“, със съфинансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове, отправя покана за участие в т.нар. Зимно училище.

            Целта на Зимното училище е да предложи холистичен подход към моделирането, анализа, оптимизирането и реинженеринга на сложни системи и подобряване на тяхната енергийна ефективност въз основа на многомащабен подход.

Темите, застъпени в организираното едноседмично Зимното училище е прилагане на методи за ексергиен анализ за подобряване на енергийната ефективност и минимизиране на въздействието върху околната среда на различни системи, като се започне от процеси и оборудване, широкомащабни съоръжения до регионални и национални икономически системи. Системите, които ще бъдат представени и изучавани, включват топлообменници, горивни клетки, батерии, котли, соларни инсталации, централни отоплителни системи, двигатели с вътрешно горене и плавателни средства.

Лекциите се организират в периода 13-17.11.2023г., в интервала от 9.00 до 13.00 в ЗАЛА 100ТВ.

Лекциите са организирани в рамките на изпълнение на дейностите по проекта.
Работен език е английски.

Заповядайте!

ПРОГРАМА - ТУК