Учители, студенти и ученици пренесоха символично олимпийския огън по алеите на ТУ-Варна

Студенти, преподаватели, служители от Технически университет-Варна, ученици и учители от професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи "Акад. Благовест Сендов" пренесоха символично олимпийския огън по алеите на ТУ.

Цялата публикация може да разгледате тук.

С олимпийско факелно бягане Техническият университет – Варна отбеляза Международния олимпийски ден

Студентите на Техническия университет – Варна, членове на Олимпийския студентски клуб, преподавателите и учениците от Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи символично запалиха олимпийския огън и участваха в щафетно бягане с него по случай Международния ден на олимпизма.

Прочети още...

Студенти от Техническия университет – Варна взеха участие в обучение и работилница по Дизайн мислене.

Представителите на Schwarz IT България – дигиталният хъб на Schwarz Group, който включва ритейл гигантите Kaufland и Lidl – Калина Жулева и Василиса Иванова проведоха обучение на студенти от три варненски университета: ТУ – Варна, ИУ – Варна и Висшето военноморско училище Варна на 18.06.2024 г. Събитието се проведе по специалната покана на проф. Драгомир Пламенов, ректор на Техническия университет – Варна.

Прочети още...

Факелно щафетно бягане в Технически университет – Варна по повод Международния ден на Олимпизма

Олимпийският студентски клуб към ТУ – Варна, студенти, ученици от Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи и преподаватели от Техническия университет – Варна ще вземат участие в традиционното щафетно бягане в двора на университета, с което символично ще пренесат олимпийския огън по случай 23 юни - Международния ден на Олимпизма.

Прочети още...

Отличиха академичното ръководство на ТУ – Варна с плакет и грамота за принос в кръводаряването

По повод Световния ден на доброволния кръводарител, който светът отбеляза за 20-ти път на 14 юни 2024 г., академичното ръководство на Технически университет – Варна получи благодарствена грамота и плакет за цялостен принос в доброволното и безвъзмездно кръводаряване. Церемонията, проведена в Юнашкия салон във Варна, беше организирана от Регионалния център по трансфузионна хематология – Варна под мотото: "20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!".

Прочети още...

Работилница по дизайн мислене в Технически университет – Варна

Дата: 18 юни 2024 г.

Време: 14:00 - 18:00

Място: зала 109ТВ (KBC зала) в ТУ – ВАРНА

Организатор: фирма Schwarz IT

Прочети още...

XVIII Международна конференция „Стратегия за качество в индустрията и образованието“ в Технически университет – Варна

Представители на Украински държавен университет за наука и технологии (Днепър), Националния авиационен университет (Киев) и други университети в Украйна участваха в XVIII Международна конференция „Стратегия за качество в индустрията и образованието“, която се проведе в периода 4 – 6 юни 2024 г. в ТУ – Варн

Прочети още...

Техническият университет във Варна подготвя магистърска програма със Стопанската академия в Свищов

Нова магистърска програма „Техническа и застрахователна експертиза в транспорта“ се предлага от тази есен в редовна и задочна форма на обучение с професионална квалификация „магистър-инженер“. Програмата е свързана с автомобилното застраховане и ще покрие нуждите на фирмите от застрахователния бранш. ТУ – Варна ще осигури основната подготовка, а един от семестрите ще водят преподаватели от Стопанската академия в Свищов.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Технически университет – Варна ще е домакин на форум “Космос, иновации, стартъпи”

ВАРНА е не само убежище за млади творци, изобретатели и мечтатели. Тези дни, Варна се подготвя да стане водеща сила в Европа на тема космос, иновации и стартъпи.

Висшето военно морско училище „Никола Й. Вапцаров“, Технически университет – Варна, Областна администрация – Варна, Европейски съвет по иновации, Министерството на иновациите и растежа, Български Бизнес Форуми, Стартъпи, Скейлъри, технологични шампиони, изследователи и изобретатели се събират заедно на 20-ти и 21-ви юни във Варна, за да направят възможен  Форума „КОСМОС, ИНОВАЦИИ, СТАРТЪПИ“ – Варна 2024.

Прочети още...

ТУ – Варна запазва таксите за обучение на студентите

Технически университет – Варна предлага обучение в 31 специалности за бакалавърска степен, 4 специалности за професионални бакалаври и 42 магистърски програми, като таксите за обучение за предстоящата учебна 2024/2025 година ще останат непроменени.

Цялата публикация може да разгледате тук.