ТУ – Варна посрещна партньори от Полша по програма „Еразъм+“

Делегация от десет представители на два университета в Полша - Вроцлавски университет за наука и технологии / Wrocław University of Science and Technology / и Технически университет в гр. Познан / Poznan University of Technology / посетиха Технически университет – Варна по програмата „Еразъм+“ на 4 юли 2022 г.

Прочети още...

Учени от ТУ - Варна работят по проект за цифров двойник на Световния океан

проф. д-р инж. Тодор Ганчев, зам.-ректор на ТУ пред Радио Варна

Цялата публикация може да разгледате тук.

Ученици от Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, гр. Русе посетиха ТУ – Варна

Екип от преподаватели от Технически университет – Варна посрещна около 30 ученици и техните учители от Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, гр. Русе на 1 юли 2022 г.

Прочети още...

Докторанти от ТУ – Варна получиха дипломи за ОНС „доктор“

На заседание на Академичния съвет на Технически университет – Варна, в зала 114-а, на 27 юни 2022 г. тържествено бяха връчени дипломите на десет млади учени, които защитиха успешно дисертационните си трудове в областта на техническите науки.

Прочети още...

ТУ – Варна, партньор в международен проект за предприемачески екосистеми EUFORIA

Международна среща на партньорите в проект EUFORIA (“Education Framework for Urban Resilience Innovation Activities”) се проведе в Центъра по предприемачество и иновации към Атинския университет по икономика и бизнес (Athens University of Economics & Business), Гърция  на 16 и 17 юни 2022 г.

Прочети още...

Студентите от „TU ON AIR“ при ТУ – Варна с иновативно излъчване на живо чрез многокамерен способ с пет смартфона.

 

Младежите от „TU ON AIR“ към Технически университет – Варна се включиха като оператори в Международния фестивал за младежко медийно изкуство "Арлекин“, който се провежда от 22-ри до 25-ти юни във Варна.

Прочети още...

Трейд майстер ЕООД – новият пратньор на ТУ-Варна

Новото партньорство и приятелство между фирма „Трейд Майстер“ ЕООД, гр. София и катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ (кат.ТМММ) на ТУ – Варна се осъществи още след организираната от катедрата Кръгла маса на тема: „Машиностроенето в България – настояще и бъдеще“, в чест на Деня на машиностроителя, през м.октомври 2021 г.  

Прочети още...

ТУ – Варна отбеляза Международния Олимпийски ден със символично пренасяне на олимпийския огън в двора на университета

 

Олимпийски студентски клуб към ТУ – Варна, студенти, ученици от Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи и преподаватели на Технически университет – Варна направиха щафетно бягане в двора на университета и пренесоха символично олимпийския огън по случай 23 юни - Международния Олимпийски ден.

Прочети още...

ТУ – Варна подготвя машинни инженери за „ВСК Кентавър - ИЗ Динамика“ ООД, гр. Дряново

От 2022 г. е в сила договор за сътрудничество между фирма „ВСК Кентавър - ИЗ Динамика“ ООД, гр. Дряново и катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ (ТМММ) на ТУ – Варна.  Фирмата произвежда прецизни металообработващи инструменти и инструментални системи за ЦПУ машини и е стратегически партньор на българския пазар на Kennametal.

Прочети още...

Студенти от спец. "Социален мениджмънт" се включват в проект за адаптирано плуване на деца със специални потребности

"Да плуваш със синдром на Даун"

Видеото може да разгледате тук.