Важно съобщение за записване на студентите

Прочети още...

Конкурс за докторантури в Технически университет - Варна

Технически университет – Варна открива конкурс за прием на редовни докторанти за академичната 2022/2023 г.  Бъдещите възпитаници могат да избират между 29 докторски програми и по време на процеса по придобиване на научната степен „доктор“ да получат:

Прочети още...

Технически университет – Варна обявява десет броя конкурси за подбор на преподаватели за разработване на учебни дисциплини в нова магистърска програма по проект BG05M2OP001-2.016-0002-С01 за Модернизация на ВУ

На 24.06.2021 г. Технически университет – Варна сключи споразумение с ИУ-Варна за изпълнение на заложените дейности и критерии  по проект BG05M2OP001-2.016-0002-С01 „Модернизация на висшето образование за постигане на интердисциплинарно и иновативно обучение в условията на цифрова трансформация“. Проектът е финансиран по процедура BG05M2OP001-2.016 ,,Модернизация на висшите училища”, със съфинансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове, и се изпълнява в партньорство от 4 български и 13 чуждестранни университета.

Прочети още...

Технически университет – Варна с отлични позиции в европейската рейтингова система U-Multirank

За поредна година университетът заслужи място в престижната ранг-листа на най-добрите европейски университети за 2021 г. и е сред 13 български висши училища, които участват в класацията. Технически университет – Варна се нарежда на авторитетна позиция по показатели като:

 

Прочети още...

Технически университет – Варна и ИКТ клъстер - Варна заедно в практическото обучение по ИТ специалностите в университета

На 5 януари 2022г. в ТУ – Варна се състоя работна среща на ръководството на университета, включително ректора проф. В. Вълчев, ръководството на Факултета по изчислителна техника и автоматизация с ръководството (г-н Емил Цанков) и представители на ИКТ клъстер – Варна. Срещата включваше няколко важни теми, сред които основна бе  тематиката за практическото обучение (стажове, практики, лабораторни занятия) на студентите в ТУВ.

Прочети още...

Докторанти на Технически Университет – Варна носители на наградите „Предприемач в науката 2021“ на фондация Карол и на фондация „Лъчезар Цоцорков“

В изключително оспорваната надпревара тази година  бяха допуснати 13 проекта, разработени от представители на  университети в София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Сред тях бяха и  двама докторанти по „Електротехнологии и нанотехнологии в електротехниката“ към катедра „ЕТЕТ“ при ТУ – Варна:  инж. Калин Николов и инж. Тодор Тонев.

Прочети още...

Поздравление за Коледните и новогодишни празници

         Уважаеми преподаватели, служители и студенти на ТУ - Варна,

         Благодарение на общите усилия и професионализъм на ръководството, академичния и административния персонал, ние се справихме успешно с нелеките предизвикателства на изминалата година и с гордост отчитаме една много успешна година:

Прочети още...

Заповед №2011 приключване на зимен семестър на учебната 2021/2022г. и провеждане на изпитните сесии

Прочети още...

 

Дискусионна среща с д-р Артур Кордон на тема „ Как да станем ефективни Data Scientists “

В петък 17.12 от 16ч в платформа google meet ще се проведе онлайн дискусионна среща, на която д-р Кордон ще отговаря на въпроси в област Data Science.

Линк към срещата: https://meet.google.com/ehf-oved-jyr

Д-р Кордон е специалист с богат професионален опит и може да бъде полезен със съвети към студенти и млади специалисти, които искат да се развиват в областта на изкуствения интелект и обработката на големи масиви от данни (Big Data).

Може да задавате въпроси към д-р Кордон по време на срещата или предварително по емайл на доц. В. Маркова (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.).

Лекцията на тема Как да станем ефективни Data Scientists , разработена от д-р Кордон специално за ТУ-Варна, може да бъде изтеглена от следния линк:  https://drive.google.com/u/0/uc?id=14q-JC-YcqPuViwzCNUkEsHDEMNqB4ZYD

Как да станем ефективни Data Scientists?

Известен специалнист по Data Science от САЩ, подготви специално за студентите на ТУ-Варна лекция на тема "Как да станем ефективни Data Scientists".

Д-р Артур Кордон e експерт с богат опит в разработването на нови технологии, базирани на изкуствен интелект и тяхното прилагане в бизнеса на големи световни корпорации като Dow Chemical, Georgia Pacific и Steelcase. В момента е изпълнителен директор на Kordon Consulting LLC и работи усилено в областта на внедряване на изкуствения интелект в промишлеността.

Лекцията може да бъде изтеглена от следния линк: https://drive.google.com/u/0/uc?id=14q-JC-YcqPuViwzCNUkEsHDEMNqB4ZYD

В петък 17.12.2021г. ще се проведе онлайн дискусионна среща с д-р Кордон, на която д-р Кордон ще отговаря на вашите въпроси.