Почивна станция „Чайка” на ТУ-Варна е разположена сред хълмовете на Родопите, в центъра на китното градче Чепеларе, наречено „зеленото сърце“ на страната, с голяма надморска височина и най-много слънчеви дни в годината. Родно място е на Екатерина Дафовска, златната шампионка на България от зимни олимпийски игри в Нагано, 1998 г.

Станция „Чайка“ е отлично място както за зимни спортове, така и за целогодишен отдих. Намира се на един километър от ски център Мечи чал и на 10 км от курорта Пампорово. Разстоянието до София е 230 км, до Пловдив е 80 км, а до граничен пункт Златоград – Термес, Гърция е 75 км.

Комплексът работи целогодишно и предлага 10 двойни стаи и възможност за настаняване на гости на допълнителни 10 легла. Стаите са със собствен санитарен възел и кабелна телевизия. Обширните трапезарии са оборудвани със съоръжения за приготвяне на храна: хладилник, готварска печка, микровълнова фурна, парти грил и скара. Почивната станция предлага безплатна сауна. Любителите на зимните спортове могат да наемат ски оборудване (ски, ски обувки и щеки) на достъпни цени.

След предварително записване и допълнително заплащане се организират еднодневни екскурзии до природни феномени, исторически забележителности и др.

Цени за нощувка на човек:

За външни посетители:

Възрастни – 20.00 лв.
Деца от 7 до 14 годишна възраст (50% от цената за възрастен) – 10.00 лв.

За преподаватели и служители на ТУ – Варна и техните семейства:

Възрастни – 12.00 лв.
Деца от 7 до 14 годишна възраст (50% от цената за възрастен) – 6.00 лв.
Деца до 7 годишна възраст се настаняват безплатно.
Цената не включва туристическият данък, който за гр. Чепеларе е в размер на 0.40 лв. за нощувка

Лице за контакти: Лидия Даракчиева, тел: 0894 612 615