Фотографска изложба на клуб „Пожароприложен спорт“ – Варна гостува на ТУ - Варна

„Пожароприложен спорт“ е изложбата с фотографии, създадени от Емил Калинов от едноименния клуб във Варна, която беше открита днес в Арт Галерия TUV на Технически университет – Варна. Събитието бе организирано със съдействието на доц. д-р Даниела Тонева, ръководител на катедра „Екология и опазване на околната среда“ в ТУ - Варна и Библиотеката на университета, с директор Любов Вълкова.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Варненец посади 100 дървета

Казват, че истинският мъж трябва да построи къща и да засади дърво. Иван Попов е сред хората, които са изпълнили тези заръки и дори е надвишил бройката. Днес той засади в двора на Техническия университет своето стотно дърво. В голяма част от тях той е придружаван от сина си Илиян, който се надява да продължи делото на баща си.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Ивайло Петров, студент на годината: Гледам доста нависоко

Варненецът Ивайло Петров изпраща една изключително успешна година – с много поставени пред себе си и след това спечелени предизвикателства. Той е на 23 г., пети курс специалност „Киберсигурност“ във варненския Технически университет. Преди дни беше награден с почетното отличие на Община Варна – „Годишни поименни награди за студенти“ в направление „Технически науки“. Но това е само един от елементите на венеца му с отличия дотук. Работи като мениджър "информационни технологии" в международeн технологичен консорциум.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Годишна поименна награда на Община Варна за Ивайло Петров, студент 5 курс, ТУ-Варна

репортаж на БНТ Варна, предаването "Знание.БГ"

Кръгла маса „Машиностроенето в България – настояще и бъдеще“ на катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ на ТУ-Варна

Над 30 фирми, представители на машиностроителния бранш в България се събраха на кръгла маса "Машиностроенето в България – настояще и бъдеще“, организирана от катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ на 9 декември 2022 г.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Декарбонизацията може да влезе в курсовете на морските лицаа

Новостите, свързани с корабоплаването и изискванията за декарбонизация на морския транспорт до 2030 година влизат в допълнителните курсове за морските лица у нас. Това каза за Радио Варна доц. Галина Илиева, лектор в катедрата по корабостроене, корабни машини и механизми в ТУ Варна и директор на Научно-изследователския институт към висшето училище.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Варна - Морски квалификационен център - тренажор

Варна (21 ноември 2022) Тренажорите на Морския квалификационен център към Техническия университет във Варна създават пълна илюзия, че си на борда на кораб и го управляваш.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Бъдещето е на корабите без екипажи

Бъдещето е на корабите без екипажи, казва за БТА ръководителят на Морския квалификационен център към Техническия университет във Варна капитан далечно плаване Петър Гембешев. Центърът разполага с няколко тренажора, където във виртуалната реалност студентите се обучават как се управлява кораб, как се влиза в най-натоварените пристанища по света и как се застава на рейд.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Благотворителната изложба на студенти в Арт Галерия TUV продължава и днес

Благотворителната фотографска изложба „Есента през очите на Рали“, която бе открита на 16 ноември в Арт Галерия TUV пред читалнята на Университетската библиотека на ТУ-Варна, продължава и днес.

Инициатори и организатори на изложбата са студентите от Студентски клуб „ТУ on Air“ в партньорство с Библиотеката на университета, които подават ръка на малката Рали, като я подкрепят в битката с тежката генетична болест - Синдром на Leigh.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Студенти от ТУ-Варна с благородна инициатива за слънчицето Рали, да ги подкрепим!

Днес в галерията на НУК към Техническия университет във Варна бе открита благотворителна фотографска изложба – “Есента през очите на Рали”. Тя събира уникални фотографски кадри, направени от студенти, по инициатива на медийния клуб ТУ on Air. Всеки, който желае да подкрепи битката на малкото слънчице Рали с рядко заболяване, може да закупи красива фотографска снимка.  Това е поредната инициатива на сърцатите млади хора, възпитаници на висшето училище.

Цялата публикация може да разгледате тук.