Технически университет – Варна: Кампания за ранен прием 2024-2025

Технически университет – Варна дава на младите хора шанс за кариера в широк спектър от инженерни професии, агрономство и социален мениджмънт. Те могат да избират от 31 специалности в сферата на IT технологиите, транспорта, корабната индустрия, енергетиката, електротехниката и електротехнологиите, екологията, възобновяемите енергийни източници, машиностроенето и роботиката, индустриалния дизайн, автомобилната електроника, агрономството, социалния и индустриалния мениджмънт и др.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Отличиха победителите в Студентската олимпиада по програмиране „За купата на Ректора на ТУ – Варна“

На официална церемония в Технически университет (ТУ) – Варна бяха наградени победителите в студентската олимпиада по програмиране под надслов „За купата на Ректора на ТУ – Варна“. Състезанието се проведе в два етапа: онлайн от 21 декември 2023 г. до 30 март 2024 г. и присъствено на 5 април 2024 г., съобщиха от екипа на висшето училище. 

Цялата публикация може да разгледате тук.


На елегантна церемония в Технически университет – Варна на 8 април 2024 г. бяха наградени победителите в студентската олимпиада по програмиране под надслов „Закупата на Ректора на ТУ – Варна“, която се проведе в два етапа: онлайн от 21 декември 2023 г. до 30 март 2024 г.  и присъствено на 5 април 2024 г.

Цялата публикация може да разгледате тук.

ТУ – Варна, отличи най-добрите програмисти

Техническият университет във Варна отличи победителите в Националната университетска олимпиада по програмиране за ученици от ХI и XII клас. Първо място завоюва Георги Мартинов Петков от XI клас в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна. Той успя да реши 7 задачи и да събере 70 точки. Веднага след него на второ място е Карина Христова Карачова от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ с решени 6 задачи. На трето място се класира Илия Димитров Илиев от Професионална гимназия по електротехника във Варна, с решени 6 задачи.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Технически университет – Варна отбеляза Седмицата на гората със засаждане на дръвчета

Студентите и преподавателите на Технически университет – Варна (ТУ - Варна) отбелязаха Седмицата на гората със засаждане на над 50 дръвчета в двора на университета, съобщиха от екипа на висшето училище.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Технически университет – Варна награди победителите в Националната университетска олимпиада по програмиране за ученици от ХI и XII клас

На официална церемония в Технически университет (ТУ) – Варна бяха наградени победителите в Националната университетска олимпиада по програмиране за ученици от ХI и XII клас, съобщиха от екипа на висшето училище. 

Цялата публикация може да разгледате тук.

Пресияна Димитрова и Виктор Иванов - студенти на годината в техническите науки, 02.04.2024

Пресияна Димитрова от варненския Технически университет – студент на годината в техническите науки, и нейният подгласник Виктор Иванов.Иванина Димитрова от Варненския свободен университет и мотото за 20 години България в НАТО.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Техническият университет във Варна показва най-модерните си лаборатории в Дните на отворени врати

От днес до 5 април Техническият университет във Варна провежда Дни на отворените врати за кандидат-студенти от цялата страна.

Цялата публикация може да разгледате тук.

ЕСО с подкрепа на средношколското състезание "Енергетиката и ние 2024" на Техническия университет във Варна

ЕСО подкрепи 8-то издание на националното средношколско състезание "Енергетиката и ние 2024" на тема: „Технология за устойчив енергиен преход“, което се проведе в Техническия университет в град Варна. Това съобщиха от системния оператор днес.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Техническият университет – Варна е домакин на националното средношколско състезание „Енергетиката и ние 2024“

В Електротехническия факултет на Техническия университет (ТУ) – Варна беше официално открит финалният кръг на осмото национално средношколско състезание "Енергетиката и ние 2024" на тема: „Технология за устойчив енергиен преход“. В мащабния форум, организиран от университета, Община Варна и Регионално управление на образованието – Варна, тази година участват 85 ученици – финалисти, с 31 учители - ръководители на екипи от 21 училища от 16 града в страната, съобщиха от висшето училище. 

Цялата публикация може да разгледате тук.

В ТУ – Варна се провежда националното средношколско състезание „Енергетиката и ние 2024“

Днес на територията на Електротехническия факултет в Техническия университет – Варна беше официално открит финалният кръг на осмото национално средношколско състезание “Енергетиката и ние 2024” на тема: „Технология за устойчив енергиен преход“, съобщиха от учебното заведение.

Цялата публикация може да разгледате тук.