Кариерна борса под надслов „Технологии и предприемачество в електрониката“

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА Ви кани да участвате в тридневна КАРИЕРНА БОРСА под надслов „Технологии и предприемачество в електрониката“ периода 14.12.2022 –16.12.2022, която ще се проведе в зала на Технически Университет - Варна, гр.Варна, ул."Студентска" № 1.
По време борсата ще може да направите среща и подбор със студенти и дипломанти в сферата на професионално направление 5.2 „Електротехника, електроника и автоматика ”, в сферата на Информационно-комуникационните технологии; в сферата на предприемачеството, иновациите и/или иновативни стартъп компании в сферата на технологичните индустрии.
В рамките на кариерната борса ще се проведе Хакатон по технически проблем, зададен от участващите работодатели. Участието Ви е безплатно! Приложено ще намерите програмата на кариерната борса.

Обучение и сертифициране на CAD системи в ТУ-Варна

  • СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми студенти, докторанти и преподаватели, започва записването за курсовете за обучение и сертифициране за работа със софтуерния продукт AutoCAD.

При записването за курсовете на AutoCAD не се заплаща такса. След уточняване на броя на учебните часове и датите за провеждането им ще бъде качено съобщение в страницата на ТУ-Варна за размера на таксите.
Сертификати, които могат да се издават за проведен курс на обучение на AutoCAD са:

Прочети още...

ТУ-Варна проведе национално онлайн състезание по програмиране за ученици. Класиране на участниците

Катедра "Софтуерни и интернет технологии", катедра "Компютърни науки и технологии", отдел „Кандидат студентски прием“, фирма "Смарт Софт", фирма "Adastra", фирма „Methodia“ и фирма "DXC Technology Bulgaria", със съдействието на Кариерен център ТУ-Варна, Студентски съвет, студентски клуб "Creative Code" и фирма "KBC Global Services" проведоха ОНЛАЙН СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОГРАМИРАНЕ ЗА УЧЕНИЦИ в периода: 26 ноември 2022 г. от 10:00 часа - 27 ноември 2022 г. до 10:00 часа.

Прочети още...

За вас абсолвенти

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА
УВЕДОМЯВА

всички дипломирали се през м. септември и октомври  2022 година студенти ОКС“Бакалавър“ и ОКС“Магистър“

от специалностите „СМ“, „СП“, БЗУТ“, „ЕСЕО“, „ЕОК“, „ЕЕ“, „ЕТ“, „ВЕИ“, „ЕТ/ВЕИ“, към  Електротехнически факултет, 

да се подпишат на изготвените дипломи за висше образование

в срок от 28.11.2022 г. до 05.12.2022 г.,
в ст. 206Е от 9:00 часа до 16:00 часа
Секретар ЕФ – Р.Николова, тел. за връзка 052-383-527


всички дипломирали се студенти, от Машинно-технологичен факултет ОКС“ Бакалавър“ и ОКС„Магистър“ през месец ЮЛИ 2022г.

от специалности Агрономство“ , „ТТТ“,АТ“, „КТМ“, „МТТ“, „ХМ“ и „ТТОМ“

да се подпишат на изготвените дипломи за висше образование

в срок от 22.11.2022 г. до 13.12.2022г.,
в ст. 222
А /Деканат МТФ/ от 09:00 до 12:00 часа и от 13:30 до 16:00 часа
тел. за връзка: 052/385-711, секретар МТФ

Студенти от ТУ-Варна се запознаха с изследваното биоразнообразие на Черно море

Доц. д-р Кремена Стефанова, зам.-директор по научноизследователска дейност в Института по океанология към БАН представи лекция на тема: „Биоразнообразието в Черно море“ в ТУ-Варна. Събитието, на 23.11.2022 г., събра студенти от различни специалности, които научиха много за животинските и растителните видове в морската среда и процесите, които възникват в еко системата и влияят на биологичното разнообразие в нашето море, с т.нар. сероводородно замърсяване.

Прочети още...

Декарбонизацията може да влезе в курсовете на морските лицаа

Новостите, свързани с корабоплаването и изискванията за декарбонизация на морския транспорт до 2030 година влизат в допълнителните курсове за морските лица у нас. Това каза за Радио Варна доц. Галина Илиева, лектор в катедрата по корабостроене, корабни машини и механизми в ТУ Варна и директор на Научно-изследователския институт към висшето училище.

Цялата публикация може да разгледате тук.

Тържествена церемония за връчване на дипломите на випуск 2022 при Електротехнически факултет

СЪОБЩЕНИЕ

На 16.12.2022 год. от 13.00ч. в зала 212ЕФ ще се състои Тържествена церемония за връчване на дипломите на завършилите ОКС Бакалавър и ОКС Магистър, випуск 2022 при Електротехнически факултет-ТУ Варна.

Прочети още...

Заповед във връзка с празника на българските студенти 6,7,8,9 декември

Прочети още...

Конференция по международен проект DERIN - Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation се провежда в ТУ-Варна

Днес 22.11.2022 г. се проведе международната конференция, организирана от Научноизследователски институт и Морски квалификационен център към Технически университет – Варна, на тема: „Дигитално обучение в морското и речно корабоплаване - предизвикателства и иновации“

Прочети още...

Варна - Морски квалификационен център - тренажор

Варна (21 ноември 2022) Тренажорите на Морския квалификационен център към Техническия университет във Варна създават пълна илюзия, че си на борда на кораб и го управляваш.

Цялата публикация може да разгледате тук.