Студентите от катедра „Индустриален мениджмънт" в Технически университет – Варна се запознаха с широкия спектър от дейности, предлагани от KBC Global Services – България.

Модератор на срещата, която се проведе на 28.02.2024 г. и беше организирана от KBC Global Services – България, беше д-р инж. Захари Барбов, ICT кnowledge мениджър в Центъра за дигитални технологии (Digital Development Center) на KBC. Той представи същността на Центъра за дигитални технологии и активностите му, насочени към дейности по дигитализиране на банкови и застрахователни услуги, нови технологични продукти и решения, както и към развитието и обмена на знанието с младите хора.

Прочети още...

Петима студенти от Технически университет - Варна се включиха по проект "Еразъм+", организиран от Фондация "Оренда"

Проектът се реализира в две части: първата - на румънска територия (Букурещ), а втората - на българска (Варна).

Проектът „Гласувайте, моля!“ (Vote, please!) е по "Еразъм+" и е организиран от Фондация "Оренда" от България и Културна асоциация “Европейско ателие за изкуства” (Atelierul European de Artă) от Румъния в партньорство с Главна дирекция „Социално подпомагане и закрила на детето” на Сектор 6 в Букурещ.

Прочети още...

Обява за работна позиция: Организатор на дейности в Център за маркетинг, реклама и връзки с обществеността към Технически университет – Варна

Кой може да кандидатства?

 • студенти в Технически университет – Варна

Отговорности и задължения:

 • Подпомагане на дейността на ЦМРВО
  • Ежедневно проследява новини, свързани с образователната система (МОН и университетите в страната) и препраща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Създава съдържание в социалните мрежи на университета – Facebook и Instagram
  • Поддържа профилите на университета в социалните мрежи - Facebook и Instagram и споделя информация от уебсайта и социалните профили на студентски клубове в тях
  • Следи социалните мрежи на университета - Facebook и Instagram за положителни и отрицателни коментари и отговаря на въпроси и запитвания
  • Участва в дейностите, свързани с кандидатстудентската кампания

Какво трябва да притежават кандидатите за позицията:

 • Отлични комуникационни умения
 • Умения за работа в екип
 • Отговорно отношение към поставените задачи

Граждански договор, гъвкави часове на присъствие, според предварително зададен график.

Можете да кандидатствате за обявената свободна позиция, като изпратите мотивационно писмо и автобиография (CV) на E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Студентска работилница за мартеници в Технически университет – Варна

Работилницата за мартеници с Еразъм студентите на ТУ – Варна се проведе на 26.02.2024 г., с домакинството на студентските клубове "Дизайн" и "Кафе, наука и още нещо...". Това беше първото събитие, организирано за входящите студенти по програма "Еразъм+", със специфична насоченост към изработката на мартеници. Студентите бяха запознати с традициите около този красив празник и с историите за това как е възникнал и кои са баба Марта, Пижо и Пенда.

Прочети още...

Заповед във връзка с 4ти март 2024г.

Прочети още...

Партньорство между катедрата „Социални и правни науки" в Технически университет – Варна и асоциацията „Българи в Абруцо" (Associazione Italo-Bulgara in Abruzzo), базирана в Пескара, Италия.

В рамките на преподавателска мобилност по програма "Еразъм+", главният ас. д-р Красимира Георгиева, в.и.д. ръководител на катедра "Социални и правни науки" в Технически университет – Варна, осъществи работна среща с г-жа Надежда Славова, председател на българо-италианската асоциация "Българи в Абруцо" (Associazione Italo-Bulgara in Abruzzo), гр. Пескара, Италия.

Прочети още...

Студенти от Технически университет – Варна почетоха Васил Левски по повод 151-годишнината от неговата гибел

На 19 февруари 2024 г., студенти от Технически университет – Варна се събраха пред паметника на Васил Левски в града, за да отдадат почит на националния герой.

Членовете на Студентския съвет изразиха признателност и възхищение към героя, поднесоха венец и си припомниха неговата жертва и ангажимент към идеалите за свобода и достойнство. С присъствието си те подчертаха значението на Левски за младите и непрекъснатата му роля в историята на България.

Прочети още...

Семинар за учители по английски език в Технически университет – Варна

Семинарът със заглавие "Технологии и ценности в обучението на чужд език" се проведе на 20 февруари 2024 г., и събра множество учители по английски език от Варна и Варненска област. Организатори на събитието бяха Департаментът по езиково и продължаващо обучение и спорт към Техническия университет – Варна, заедно с Издателство "Пиърсън Лонгман".

Прочети още...

Курс за стартиращ бизнес!

🌱 Екипът на проект SeedPlus има удоволствието да ви покани да се включите в „Курс за стартиращ бизнес! 🌱

Готови ли сте да се отправите на пътешествие към иновации, устойчивост и предприемачество? Няма нужда да търсите другаде! Нашият курс за създаване на предприятия е тук, за да ви осигури знания и умения, необходими за създаване на собствен бизнес, който не само  се развива бързо, но и подкрепя кръговата икономика, правейки света по-добро място за живеене.

Прочети още...

Трима студенти от Технически университет – Варна с участие в международния проект EXCEL Winter School

Трима студенти от специалност СИТ, 4-ти курс - Пресияна Димитрова, Кристиян Михалев и Даниел Жеков, представляваха Техническия университет – Варна в международния проект EXCEL Winter School. Даниел и неговият отбор "KAIA" се класираха на трето място в състезанието, където студентите работиха по реални проблеми от ежедневието на Малта и представяха иновативни решения.

Прочети още...