Конкурс за дизайнери

Прочети още...

Месец на науката 2024 Заключителна конференция.

   На 25.10.2024 год. ще се проведе заключителна конференция „Науката в служба на обществото - 2024“, организирана от Съюза на учените - Варна, в рамките на „Месец на науката - Варна 2024“.
   Откриване на конференцията - 1000ч. във Втора аудитория на Медицински университет - Варна, ул.„Марин Дринов“ № 55.

Пленарна сесия: 1000ч. - 1230ч.
Заседания по секции: 1330ч. - 1700ч.

Заседанието на секция „Технически науки“ ще се проведе от 1330 часа в Kонферентната  зала  на НУК, ТУ - Варна.
Поканват се всички желаещи да посетят конференцията и да участват в заседанието на секцията.

Вход свободен

От ръководството на секция
„Технически науки“

Заповед №698 във връзка с деня на народните будители

Прочети още...

 

Състезание по роботика „Робо лига 2024-2025“

Факултетът по изчислителна техника и автоматизация, съвместно с Професионална гимназия по електротехника – гр.Варна и партньори от бизнеса, организират състезание по роботика „Робо лига 2024-2025”, което ще се проведе на шампионатен принцип в три кръга.

Първият кръг ще се състои на 16. и 17. ноември 2024г. в Технически университет – Варна. Желаещите да участват в надпреварата могат да се регистрират ТУК .

Повече за състезанието можете да научите ТУК .

Въпросите си към организаторите отправяйте на следния мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Иновативна студентска програма GEN I: ГЕНЕРАЦИЯ ИНОВАЦИЯ

Кандидатстването за пилотното издание на програмата GEN-I: ГЕНЕРАЦИЯ ИНОВАЦИЯ е отворено за студентите от всички специалности на трите висши училища във Варна до 16 октомври. Желаещите да се включат трябва да попълнят онлайн формуляр

Прочети още...

Студентска олимпиада по програмиране ТУ –Варна под наслов „За купата на Ректора на ТУ - Варна“

Факултет по изчислителна техника и автоматизация със съдействието на Студентски съвет, фирма „Smart-soft“, фирма "KBC Global Services", фирма "DXC Technology Bulgaria", фирма „Adastra“, фирма „Methodia“, фирма „myPOS“, и фирма „Craftberry”, организират олимпиада по програмиране за студенти на ТУ – Варна

Олимпиадата ще протече в два етапа: онлайн, с продължителност от 17 октомври 2024 година, 17:00 часа до 17 април 2025 година, 11:00 часа и присъствена на 17 април 2025 година от 13:00 часа.

Прочети още...

Технически университет – Варна кани педагогическите специалисти на Седмата педагогическа конференция "КЛЪСТЕРИ И ИНОВАЦИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО"

Дата: 01.11.2024 г. 

Основната цел на форума е да даде възможност на учителите да общуват, да се запознаят, да споделят опита си, да участват в дискусии, свързани с използване на съвременни методи и средства в обучението, да покажат резултатите от своите педагогически изследвания в различни направления и да видят различни демонстрации на приложение на финансовата грамотност, на дигитални инструменти, включително и изкуствен интелект.

Прочети още...

Департамет за езиково и продължаващо обучение и спорт (ДЕПОС) към Технически университет – Варна провежда обучение както следва:

Департамет за езиково и продължаващо обучение и спорт (ДЕПОС) към Технически университет – Варна провежда обучение както следва:

Курсове за придобиване на допълнителна професионална квалификация:

  • "Учител по професионална подготовка",
  • "Учител по информатика и информационни технологии",
  • "Учител по професионална подготовка и по информатика",
  • "Учител по професионална подготовка и по математика"

 

 

Регистрация - до 20.11.2024 г. с попълването на формуляр чрез линка:
Начало на обучението – не по-рано от края на м. ноември 2024 г.
Семестриална такса – 600 лв.

Прочети още...

Откриване на международна IEEE-конференция в ТУ-Варна


На 10 ОКТОМВРИ 2024 г. от 09:00 часа в  Конферентна зала НУК на ТУ-Варна ще бъде открита Международната
IEEE-Конференция „АВТОМАТИКА И ИНФОРМАТИКА“ 2024
ВЕДНАГА СЛЕД ОТКРИВАНЕТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПЛЕНАРНА СЕСИЯ НА ЖИВО.

Прочети още...

Публична лекция на тема „Компютърното моделиране - иновация в обучението“

На 1 ноември 2024 г. от 9:30 ч. в Конферентна зала в НУК, ет.V на Технически университет - Варна ще се проведе публична лекция на доц. д-р Елена Колева от Департамент по езиково и продължаващо обучение и спорт. Темата на лекцията е „Компютърното моделиране - иновация в обучението“, като доц. Колева ще представи съвременните тенденции и приложения на компютърното моделиране в образователния процес.

Събитието е организирано от Центъра за развитие на академичния състав (ЦРАС) и е отворено за всички, които се интересуват от новите методи в обучението и използването на технологии в образователната система.