Заповед във връзка с Великденски и майски празници 2024

Прочети още...

Трети етап на Национална университетска олимпиада по програмиране ТУ – Варна за ученици от ХI и XII клас

Факултет по изчислителна техника и автоматизация, със съдействието на отдел „Кандидат студентски прием“, Студентски съвет и фирма „Smart-soft“, фирма "KBC Global Services", фирма "DXC Technology Bulgaria", фирма „Adastra“, фирма „Methodia“ и фирма „myPOS“ организират Национална университетска олимпиада по програмиране ТУ – Варна за ученици от ХI до XII клас

Прочети още...

Кариерен форум „Технология на успеха“

Уважаеми студенти,

Кариерен център при ТУ – Варна със съдействието на Студентски съвет и академичното ръководство на университета организират поредното издание на традиционния Кариерен форум „Технология на успеха“.

Прочети още...

Връчване на награди за принос в науката "Питагор" 2024 г.

За поредна година Министерството на образованието и науката организира Награди за принос в науката „Питагор“, с които ще бъдат отличени български учени и научни колективи за съществен принос в развитието на науката.

През 2024 г. наградите за принос в науката „Питагор“ на Министерство на образованието и науката се организират в следните категории:

Прочети още...

Технически университет – Варна организира Национален университетски конкурс „Професии на настоящето и бъдещето“ за ученици от ХI и XII клас – 12 април 2024 г.

Участието в конкурса е индивидуално.
Всеки ученик изготвя мултимедийна презентация или мултимедиен клип, като може да избере една от следните теми: 

Тема 1. Моята специалност - моята професия - моето бъдеще
Тема 2. Интервю с професионалист по избрана професия

Прочети още...

Автомобилно майсторско състезание за студенти на Технически университет – Варна – 27 април 2024 г.

В събитието могат да вземат участие само действащи студенти на Технически университет – Варна. Събитието е с цел превенция за пътна безопасност.

Организатор на Кампанията е Технически университет – Варна, Съюз на българските автомобилисти - Варна, Автомобилен спортен клуб „Флат-аут“ с изключителното съдействие и партньорство на: Български червен кръст, Бардал България, Областна администрация - Варна, Бултекс 99 ЕООД, Автосервиз Мобеко България,  Авточасти Феникс и др.

Във връзка с организирането на по-мащабно автомобилно състезание, планираното за 27.04.2024г. (СЪБОТА) автомобилно майсторско състезание се отлага. Същото ще се проведе през месец септември 2024г. като кръг от Италианско преследване. Всички желаещи записали се за участие в събитието ще бъдат уведомени допълнително за деня, мястото на провеждане и правилата на състезанието на предоставените електронни пощи в първоначалната форма за записване.

Прочети още...

Дни на отворени врати за кандидат-студенти в Технически университет – Варна

В Технически университет – Варна започват да се провеждат срещи с ученици от различни училища в страната във връзка с началото на новата кандидат-студентска кампания за учебната 2024/2025 г.

Дните на отворени врати са от 01 до 05 април 2024 г. от 9:00 до 16:00 часа.

Прочети още...

„Щафетна обиколка на света" в Технически университет – Варна по повод Олимпийските игри в Париж

На 14.03.2024 г. от 9:00 до 10:00 часа на футболното игрище на ТУ – Варна, ще се проведе щафетно бягане по повод Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Щафетата се организира от Френския институт в България в училища и университети в цялата страна, а Олимпийският студентски клуб към Технически университет – Варна е партньор в нея.

Прочети още...

Обява за работна позиция: Организатор на дейности в Център за маркетинг, реклама и връзки с обществеността към Технически университет – Варна

Кой може да кандидатства?

 • студенти в Технически университет – Варна

Отговорности и задължения:

 • Подпомагане на дейността на ЦМРВО
  • Ежедневно проследява новини, свързани с образователната система (МОН и университетите в страната) и препраща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Създава съдържание в социалните мрежи на университета – Facebook и Instagram
  • Поддържа профилите на университета в социалните мрежи - Facebook и Instagram и споделя информация от уебсайта и социалните профили на студентски клубове в тях
  • Следи социалните мрежи на университета - Facebook и Instagram за положителни и отрицателни коментари и отговаря на въпроси и запитвания
  • Участва в дейностите, свързани с кандидатстудентската кампания

Какво трябва да притежават кандидатите за позицията:

 • Отлични комуникационни умения
 • Умения за работа в екип
 • Отговорно отношение към поставените задачи

Граждански договор, гъвкави часове на присъствие, според предварително зададен график.

Можете да кандидатствате за обявената свободна позиция, като изпратите мотивационно писмо и автобиография (CV) на E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Заповед във връзка с 4ти март 2024г.

Прочети още...