Новата 2021 г. започна с високи спортни постижения в леката атлетика на студенти от ТУ-Варна. Независимо от извънредната ситуация, свързана с пандемията COVID-19, Станислав Станков и Валентин Вълканов „чупят“ рекорд след рекорд и покриват нормативите за участие на Европейското първенство за мъже и жени, което е насрочено за 5-7 март в Торун (Полша). Много добри студенти, отдадени на спорта млади хора, любимци на студентската общност, която ги аплодира бурно след всеки нов успех.

Станислав Станков, специалност „КСТ“, 3-ти курс, е неизменен шампион на България през последните няколко години и чупи рекорд след рекорд в бяганията на 110 м и 60 м с препятствия. Станков е национален състезател и вече е един от малкото българи, покрили норматив за участие на Европейското първенство за мъже и жени, което ще се проведе на 5-7 март в Торун (Полша). На 16-ти януари, той спечели бягането на международния лекоатлетически турнир "Академик" в София, а на 30-ти януари ще участва на държавното първенство по лека атлетика за юноши старша възраст извън класирането. Целта е, да подобри националния рекорд на 60 м с препятствия в зала - 7,76 секунди. До момента Станислав е с личен резултат 7,83. Ние му пожелаваме успех в опита за рекорд.

Валентин Вълканов, специалност „Електротехника“, 2-ри курс, е „абониран“ за победител в ежеседмичните бягания за аматьори "I RUN" и "5 km RUN", които се провеждат през почивните дни в Морската градина на Варна. "Използвам тези бягания като част от подготовката ми за официалните състезания", сподели Вълканов. В края на миналата година, атлетът зае 2-ро място на лекоатлетическия крос (2000 м.) за купа „8-ми декември“, изоставайки на едва 9 секунди от победителя.

Пожелаваме им Успех!