Предстои петото национално средношколско състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ”, което ще се проведе в дистанционна форма на 26 март 2021 година. Темата на събитието ще бъде „ПРИНОСЪТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ЗЕЛЕН ПАКТ“. Организатори са Технически университет - Варна, Община Варна и РУО - Варна.

В състезанието могат на участват ученици от VI до XII клас, като формите за участие са есе или презентация на портфолио, макет, образователен модул или кратък филм.

За всички участници са предвидени награди и възможност приоритетно да бъдат приети за студенти по определени специалности на Технически университет - Варна за учебната 2021/2022 година.

В рамките на състезанието, за учителите-ръководители на ученическите екипи, директори и други педагогически специалисти е организиран семинар на тема „ХАРМОНИЗИРАНЕ НА ОБУЧЕНИЕТО В СРЕДНОТО И ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ В ОБЛАСТТА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ“. Формите за участие в семинара са презентация на добра практика и/или иновативна идея в сферата на образованието, както и участие в дискусията. За всички участници в семинара, Технически университет – Варна ще издаде удостоверение с 1 квалификационен кредит в съответствие с Наредба № 15/22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. Участието в семинара е безплатно.

Регистрацията за участие и online платформата, в която ще се проведе събитието могат да се намерят на адрес: http://einie.tu-varna.bg.