Технически университет - Варна демонстрира своята иновативност и поглед в бъдещето на морското образование с участието си в международният проект DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation ) по програмата Erasmus +. Проектът обхваща пет европейски участника от Холандия, Румъния, Латвия, Хърватска и Естония. ТУ-Варна е предпочетен партньор за България от водещата организация CERONAV - Romania, като университет доказал своята компетентност при иновациите в морската сфера.

В проекта са привлечени, като участващи лидерите в морската индустрия Kongsberg и Wärtsilä Voyage, които ще засилят, както цялостната организация на инициативата, така и възможностите на Технически университет - Варна в морското образование. Проектът ще обхване всички морски катедри в университета, които ще подсилят  образователните си способности в новата реалност и ще могат да презентират своите възможности на международните уеббинар конференции.

С проект DERIN ще се затвърди водещата позиция на Технически университет – Варна при онлайн обучението в морската сфера, като ще се търси и надграждане на текущите възможности с виртуална реалност и други новости в сферата на морското образование, които университета предоставя на своите студенти и курсисти . Ръководството на ТУ - Варна предоставя уникалния шанс на своите студенти в морските специалности да работят в проекти като този с водещи компании, с които университета си партнира.