11-ти май е Ден на библиотечния специалист! По традиция Университетска библиотека при ТУ - Варна отбелязва празника с интересни събития и участва в редовните годишни конференции, организирани от Регионална библиотека „Пенчо Славейков“, Варна.

В настоящата 2021 година, пандемичната обстановка в страната попречи на библиотечните специалисти да отпразнуват подобаващо своя празник. Въпреки усложненията, Университетска библиотека реши да представи на своите читатели завършен стар свой замисъл и организира Библиотека „Вземи, прочети и върни“ във фоайето на НУК. 

Изтъкнати наши преподаватели предоставиха своя литература за начинанието. Всеки може да ползва книгите, да ги вземе за дома, да ги прочете, да ги върне или да донесе заглавия от своята лична библиотека.

В деня на прекрасния празник, екипът на Университетска библиотека поздравява Академичната общност на Университета, докторанти и студенти с пожеланието книгата никога да не бъде забравена, като източник не само на информация, но и като път към духовното ни развитие.

Бъдете здрави, търсещи и нека всеки има своя любима книга!

Екипът на Университетска библиотека