Нарасналият авторитет на ТУ Варна на международната сцена се доказва от увеличения в пъти интерес от кандидат-студенти от други държави за АЕО (Англо-езиково обучение). Тази година кандидат-студенти от 14 държави са проявили интерес за обучение в ТУ Варна на Английски език.

На 11.10.2021 г. официално бе открита новата учебна година за студентите, които се обучават  в Подготвителен курс по английски език в университета (на снимките: първа група от групите на Подготвителен курс по английски език в ТУ за АЕО 2021/2022 год.)

Броят на новозаписаните кандидати е трикратно увеличен в сравнение с предходната година, което е доказателство за разширяването на пазарния дял на ТУ-Варна в Турция, Русия, Украйна и други държави. Най-желани са специалностите СИТ, ИМ, Е, Корабоводене, КММ, Корабостроене.

Студентите бяха посрещнати в университета при спазване на всички противоепидемиологични мерки. Ректорът проф. д-р инж. Венцислав Вълчев и проф. д-р инж. Розалина Димова-заместник-ректор „Интернационализация“ приветстваха новоприетите студенти.

ТУ-Варна е единствения университет във Варна, в който през академичната 2021/2022 г. ще се обучават чуждестранни студенти и в Подготвителен курс по български език.