Технически университет – Варна ще бъде домакин на семинар „Анализ на състоянието на Варненското езеро и перспективите за постигане на устойчивост“, който ще се проведе на 25.03.2022 г., 14:00 часа, в  Конферентна зала, сграда Нов учебен корпус, 5 етаж, Технически университет – Варна. 

По време на семинара ще бъдат представени резултатите от изпълнението на Дейност 1: “Хидрография, химически и структурен анализ за избрани зони във Варненско езеро”, по проект „BG14MFOP001-6.004 „Повишаване на знанията за състоянието на морската среда“, финансиран от Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г. Ръководител на проекта е проф. д-р инж. Тодор Ганчев, зам. ректор по научната дейност в ТУ-Варна

Основен акцент на обсъжданията са резултатите от химическия и структурен анализ за избрани зони във Варненско езеро и в изкуствено прокопаните канали в посока Варненски залив, които ще бъдат представени публично за първи път. Ще бъдат дискутирани идеи и възможности за подобряване на ситуацията с цел гарантиране на устойчиво развитие на прилежащите общини и територии.