Изявеният студент от 4 курс, специалност „Информационни и комуникационни технологии“ спечели националната награда „Студент на годината 2021 г.“ в категория “Технически науки” с постиженията си като реализирал се младши специалист по информационна сигурност, ръководител на IT проекти и управление на други проекти.

Националното представителство на студентските съвети в Република България удостои студента с почетния приз на официална церемония за отличаване на най-добрите студенти в страната, която беше проведена на 8 април 2022 г., в аула „Максима“ на Университет по архитектура, строителство и геодезия.

 „Изключително амбициран съм и вярвам, че младите сме бъдещето на тази държава. Участвам във всякакъв вид форуми и курсове, които могат да повишат моята професионална ангажираност към даден проблем и могат да подобрят моите умения в дадена област…Винаги когато има някаква отворена възможност се възползвам от нея и гледам да взема участие в такива конкурси“, сподели  Ивайло Петров. „Чувствам се изключително горд, че знанията и уменията, които имам са наградени и представям университета си на национално ниво“, допълни той.

Националната награда "Студент на годината" се връчва за 15-ти пореден път. Експертно жури определи победителите в 14-те категории „Студент на годината за 2021 година" на своето заседание, проведено на 6 април 2022 г., в заседателната зала на Националното представителство на студентските съвети.

Националният приз се учредява в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред родната общественост, удостоявайки обучаеми от всички области на висшето образование.