Студенти от морските специалности: „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“, „Електрообзавеждане на кораба“ в Технически университет – Варна имаха възможност да се срещнат на живо с представителите на водещата в областта на корабостроенето фирма „МТГ-Делфин“ АД на 13 април 2022 г. в рамките на продължаващите Дни на кариерата.

Проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, ректор на ТУ-Варна представи ръководителите на международно признатата компания и им предостави възможност да запознаят студентите с дейността си. Г-н Светлин Стоянов, изпълнителния директор на компанията, инж. Иван Ботев, директор "Производство" и г-н Пламен Манушев, консултант презентираха работата и възможностите на „варненската корабостроителница“ и предложиха на студентите атрактивни стажантски позиции, осигурените много добри условията за работа във фирмата, информираха ги за международния пазар на труда и възможностите за кариерно израстване.

Срещата бе една от поредните, организирани от Кариерен център към Технически университет – Варна в рамките на Дни на кариерата, които протичат през м. април и м. май 2022 г. Планираните събития предоставят възможност за директен контакт между студентите и техните потенциални работодатели.

Форумът, който създава условия за професионална реализация на студентите от университета продължава с планираните срещи с фирмите от ИКТ Клъстер – Варна на 14 април и "Седмица на работодателя Блубито в ТУ-Варна" от 9 до 13 май 2022 г., която включва поредица от събития и уъоркшоп на тема: "Изграждане и позициониране на силен личен бранд – предпоставка за намиране на мечтаната работа".