Инж. Калин Николов стана носител на наградата „Предприемачи в науката 2021“ на фондацията като съосновател на стартъп „Техноватори“, с проект Decarbonizer – на мисия за по-ниски емисии – фотоволтаичен енергиен кооператив в многофамилни жилищни сгради.

Другият от докторантите към катедра Електротехника и електротехнологии в университета, инж. Тодор Тонев спечели финансова награда в конкурса, предоставена от Фондация „Лъчезар Цоцорков“. Неговият проект е Фотоволтаичен енергиен кооператив в многофамилни жилищни сгради 

Академичното ръководство изказва сърдечни поздравления на двамата талантливи колеги, докторанти в докторска програма „Електротехнологии и нанотехнологии в електротехниката“, които бяха избрани от компетентно жури, утвърдило от всички кандидатствали само 13 да се борят за наградите в последното издание на програмата „Предприемачи в науката“ на фондация Карол Знание.

Отворено е кандидатстването за петото издание на емблематичната програма „Предприемачи в науката“ на фондация Карол Знание. Форматът включва онлайн обучение и конкурс с награда от 30 000 лв. за зелен или социален проект.

Лектори и ментори са успешни учени-предприемачи, лидери и мениджъри, които формират журито на конкурса.

Темата е Impact investing и за участие са поканени:

  • Студенти
  • Докторанти
  • Млади учени

които искат да развият бизнес идея, с позитивно въздействие върху околната среда или обществото. Лекциите са с практическа насоченост, а лекторите и менторите са журито, което на финала определя кой ще спечели 30 000 лв. за проекта си.

Ако искате и вие да получите тази възможност, вижте как може да кандидатствате тук.