Добруджански технологичен колеж даде официален старт на новата учебна 2022/2023 година. Церемонията по откриване на академичната  година се проведе в Художествената галерия в гр. Добрич. Едновременно с това бяха връчени и дипломите на завършилите успешно своето висше образование през 2019/2020 и 2020/2021 години. 

Първокурсниците в Колежа са 21 студенти, от които 15 ще се са обучават в  степен „професионален бакалавър”, а 6 в магистърска програма, отбеляза доц. д-р инж. Свилен Стоянов – директор на Колежа. По думите му професионалната реализация на завършилите в ДТК е повече от успешна и допълни: „Нашите студенти са много добри и отлични. Специалностите са привлекателни за младите хора, защото предполагат и бърза реализация, предвид района в който живеем. Повечето от завършилите студенти вече са се реализирали успешно в аграрния сектор“.

Сред гостите на събитието бяха д-р Емилия Баева –зам.-кмет на община град Добрич и Атанас Дучев – заместник областен управител, които поздравиха студентите и техните преподаватели и пожелаха на всички успешна и присъствена учебна година.