Атрактивни предложения за стажантски програми и последващо заемане на работни позиции в корабоплавателни и корабостроителни компании получиха студенти от морските специалности в университета на 10.11.2022 г.

Представители на Френската морска корабоплавателна компания CMA-CGM предложиха на студентите от Технически университет – Варна позиции за морски офицери на мостик, както и позиции в корабни машини. Партньорите от Франция посетиха и модерния навигационен симулатор в университета, с оглед на обучение на техни навигационни офицери.

Интерес към студентите от специалностите „Електрообзавеждане на кораба“,  „Корабни машини и механизми“ и „Корабостроене и морска техника“ проявиха и от корабостроителния завод „МТГ Делфин“ във Варна. Христо Николов, ръководител на професионален център във фирмата разказа на младежите за строежа на двата нови многофункционални модулни патрулни кораба, предназначени за Военноморските сили на Р България и им предложи възможност за придобиване на професионален опит с учебен стаж или високоплатена работна позиция в корабостроителницата.