Дните на отворени врати в ТУ-Варна за кандидат-студенти дадоха възможност на десетки ученици в 11 и 12 клас от различни гимназии във Варна и страната да се запознаят с възможностите за обучение в университета и придобиване на висококвалифицирани професии на бъдещето.

В трите последователни дни от 14 до 16 ноември 2022 г. университетът беше посетен от групи ученици от Математическа гимназия "Д-р П. Берон", Варна,  СУ за хуманитарни науки и изкуства „К. Преславски“, Варна и Варненска търговска гимназия "Г.С.Раковски", както и от организирани ученици от Благоевград и Сандански като част от програмата на „Дни на сини кариери“ по европейския проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море“.

Всички кандидат-студенти успяха да се запознаят отблизо с високотехнологичните лаборатории, 360 градусовите тренажорни комплекси в университета, да видят на живо работата на екипи от студенти и преподаватели по интересни, новаторски проекти и да получат информация за възможностите за обучение в ТУ-Варна.

Всички организирани групи с професионални и научни интереси към кандидатстването в университета, могат да се свържат с експертите от Центъра за Кандидатстудентски прием тук: http://ksp.tu-varna.bg/index.php/kontakti