Началото на благотворителната дейност на студентите беше дадено от г-жа Любов Вълкова, директор на Университетската библиотека на ТУ-Варна, която откри своеобразната работилница за майсторене на коледни сувенири на 30.11.2022 г.

Студентите от студентските клубове: "ТУ on Air", "Кафе, наука и още нещо" и „Дизайн“ ще майсторят играчки, гирлянди, картички, сувенири и др. в читалнята на библиотеката в продължение на една седмица /30.11 - 02.12.2022 г/.  

След това те ще предложат готовите изделия за продажба на Коледен базар, който ще бъде открит на 14.12.2022 г. от 10.00 часа, в Арт Галерия TUV.

Каузата на младежите е да подпомогнат дейността на Фондация „Живот със синдром на Даун“, чрез набиране на средства от ръчно изработените украшения и декорации и да създадат повече празнично настроение на децата със специални потребности и техните родители в навечерието на Коледа.

Младите хора канят всички, които имат желание и искат да демонстрират своята сръчност и въображение да се включат в Коледната благотворителна работилница в библиотеката на университета.

Нека всички заедно да сътворим Коледната магия и вълшебство, да отворим сърцата си за добри дела и да засвидетелстваме любов!