Ивайло Петров, студент 5 курс, специалност „Киберсигурност“ беше награден с почетното отличие на Община Варна – „Годишни поименни награди за студенти“ в направление „Технически науки“ на официална церемония на 5.12.2022 г.

На събитието в общината присъстваха кметът на Община Варна - Иван Портних, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, представители на висшите учебни заведения, общински съветници.

Номинациите се правят от студентските съвети на университетите за техни колеги, спечелили отличия в научни форуми, студентски олимпиади, международни и национални състезания и конкурси. Наградите се връчват в навечерието на 8-ми декември и са признание за постиженията на варненската академична общност в различни области на науката.

Изявеният студент на Технически университет – Варна през тази година успя да спечели и националната награда на Националното представителство на студентските съвети в Република България - „Студент на годината 2021 г.“ в категория “Технически науки” с постиженията си като реализирал се младши специалист по информационна сигурност и ръководител на IT проекти.