Академичното ръководство на Технически университет – Варна връчи дипломите за висше образование на завършилите ОКС Бакалавър и ОКС Магистър от Випуск 2022 при Електротехнически факултет на тържествена промоция, която се състоя на 16 декември 2022 г.

Дипломираха се общо 130 абсолвенти – редовна и задочна форма на обучение, от специалностите: „Електроснабдяване и електрообзавеждане”, „Електрообзавеждане на кораба“, „Електроснабдяване и електрообзавеждане на водния транспорт“, „Социален мениджмънт“, „Социална работа с деца“, „Безопасни и здравословни условия на труд“, „Социално предприемачество“, „Електротехника“, „Възобновяеми енергийни източници“, „Електроенергетика“ и „Електроенергийни системи“.

От тях 26 са отличници – 2-ма с успех „Отличен“ 6.00. Пълните отличници – Мария Каменова и Славена Мирчева бяха наградени със златна значка и грамота на Технически университет – Варна, а останалите получиха сребърни и бронзови значки.

Сред официалните гости на промоцията бяха ректорът - проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, проф. д-р инж. Валентина Маркова и доц. д-р инж. Мария Маринова, зам.-ректори, доц. д-р инж. Марин Маринов, зам.-декан на Електротехнически факултет, доц. д-р Тошко Петров, ръководител катедра „Социални и правни науки“, доц. д-р инж. Валентин Гюров, ръководител катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане“, доц. д-р инж. Юлиан Рангелов, ръководител катедра „Електроенергетика“ и представители на партньорски бизнес организации.

Водещ на тържеството беше проф. д-р инж. Бохос Апрахамян, декан на Електротехническия факултет, който поздрави завършващите с думите: „Уважаеми абсолвенти, обучението в Технически университет – Варна е не само условие за професионална реализация, но и място където идеалите, въображението, усилията приятелствата и постиженията намират общ покрив. Нашият университет е място, където всеки от вас е намерил своята лична причина да придобие знания, умения, мъдрост и смелост, водещи до успех. Думата „инженер“ е с латински произход и означава – измислям, изобретявам, интелигентни умения. Знанията, които сте получили в университета ще ви дадат смелостта да измисляте, да рискувате, да изобретявате с интелигентност и умения. Имайте собствени идеи и ги развивайте …Бъдете последователни, креативни и не се отказвайте!“

Поздравително обръщение към дипломираните  бакалаври и магистри отправи и ректорът - проф. д-р инж. Венцислав Вълчев: „…За нас, ръководството на университета, е изключително приятно да присъстваме на това събитие. Университетът, през последните години, има друг имидж пред обществеността, пред бизнеса, пред държавата и основната причина за това са нашите студенти. Коефициентът на качество, който рейтинговата система ни дава и активното търсене от страна на бизнеса на наши студенти, ни показва високото ниво на обучение и добре свършена работа. Бих искал да ви пожелая да имате много светлина в очите, в помислите и във всичко, което правите. Да имате много любов в това, което ще работите и ще създавате. Да имате много надежда, защото всичко зависи от вашите мечти и от вашите цели, които са движени от надеждата към по-добро. Да сте здрави, да постигнете баланс между здраво тяло и здрав дух, идеи и успехи. На добър път!“