На официална церемония на DXC Technology, по повод началото на инициативата „Hello Varna! Hello World!“ на компанията, Технически университет – Варна беше отличен с почетна грамота за партньорство и висока оценка за успешното осъществяване на съвместните инициативи и дейности със студентите и преподавателите на университета в областта на информационните технологии.

Наградата беше връчена на доц. д-р инж. Христо Ненов, заместник-ректор на Технически университет – Варна, на 31 август 2023 г., в присъствието на представители от българския бизнес, областна, общинска и централна държавна администрация, водещите университети във Варна и домакините от глобалния и европейския ръководен екип на DXC Technology.

Доц. д-р инж. Ненов благодари с думите: „С радост приемам тази ценна награда като израз на високо признание към академичното ръководство на Технически университет - Варна… Вие не само подкрепихте дейностите на нашите студенти, но и подарихте на младите таланти увереност и вяра в успешната им реализация в областта на информационните технологии. Вашата подкрепа създава иновативни хоризонти и ни помага да вървим уверено към бъдещето.“

По-рано през деня доц. Ненов взе участие в Кръгла маса – дискусия с международни и български експерти от DXC Technology, на тема: „Технологиите, които определят бъдещето на дигиталната трансформация“. На форума бяха представени водещите тенденции в ИТ сферата: пълното отключване на потенциала, свързан с анализ на големи масиви от данни и развитието на изкуствения интелект (ИИ) и как да използваме новите технологии по сигурен начин в защитена киберсреда.

DXC Technology е един от най-активните партньори на Технически университет – Варна и глобален лидер в предоставянето на цялостни IT решения за партньори и общности, помагайки на бизнеси и правителства по целия свят да трансформират дейността си и да извлекат максималната добавена стойност от новите технологии.