Зорница Хараланова, студентка от трети курс, специалност "Социален мениджмънт", спечели първо място за медиатор на Петото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе на 11 и 12 ноември 2023 г. в Национален военен университет "Васил Левски". Заедно с нея, Полина Панайотова, студентка от трети курс, специалност "Социален мениджмънт", и Диляна-Анна Стойчева, студентка от първи курс, специалност "Социална работа при лица с девиантно поведение", ОКС "Магистър", спечелиха първо място за отбор по медиация в оспорваната състезателна битка сред 20 отбора в страната.

Те участваха в процедурата по медиация в ролята на медиатор, адвокат и клиент – страна по спора. За своето отлично представяне в двата рунда на състезанието, с получени най-много точки като отбор в разрешаване на гражданско-правни казуси, финалистките на Технически университет – Варна бяха наградени с грамоти и безплатно сертифициращо обучение по медиация, планирано за 2024 г.

Отборът по медиация на Технически университет – Варна бе подготвен от гл. ас. д-р Красимира Георгиева, сертифициран медиатор, и преподаватели от катедра "Социални и правни науки", с ръководител доц. д-р Тошко Петров и участва във форума със съдействието на Студентски съвет при университета.

Всички те изразиха своята радост и удовлетворение от успешното представяне на студентките и изразиха очакванията си, че следващата година Технически университет – Варна ще има възможност да е домакин на престижното национално състезание по медиация за студенти, организирано от Сдружение "Център за разрешаване на спорове", София.