На 9-10 ноември 2023 г. в Спортната зала "Никола Петров" в гр. Горна Оряховица се проведе традиционното изложение на Младежко техническо творчество. В изложението участваха 47 творчески колектива на професионални гимназии и технически университети от цялата страна с над 170 участници.

Целта на инициативата беше да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения, иновации и добри практики в областта на техниката, разработени от младите хора в страната, с цел засилване на връзката между професионалното образование и бизнеса.

ТУ – Варна представи мотоциклет с електрическо задвижване, разработен от колектив от студенти и докторанти с ръководител доц. д-р инж. Марин Маринов и менторството на ас. инж. Марин Маринов. Проектът обединява няколко катедри в направата на цялостния прототип. Работният процес започва през 2017 г. и продължава до 2021 г. Оригиналното шаси е от мотор марка Honda, като запазено от него е окачването, или по-конкретно, амортисьорите. Всичко останало е претърпяло корекции и подобрения от нашите колеги. Очакваният пробег е около 40 – 50 км. Има система за рекуперация. Участници в изложението бяха студентите Анелия Василева, Петър Хаджиатанасов и Доника Николова-Сотирова. Екипът бе награден с грамота и парична награда.