Трима студенти представиха Технически университет - Варна на нациналното събитие "Модел Република България 2024", организирано от "България на младите". Участници бяха студентите: Пресияна Димитрова - СИТ, 4 курс; Саша Ботева - ИД, 3 курс и Виктор Иванов - ИИ, 2 курс. В рамките на два дни те се впуснаха в ролята на народни представители, министри и дори президент на страната. Те не само създадоха и дискутираха иновативни решения за ключови социални и икономически въпроси, но и представиха ТУ - Варна като център на младежката енергия и активност.

"България на младите" организира интерактивни събития (симулации) на държавна власт - Модел Република България. Събитията предоставят възможност на ученици и студенти от цялата страна да обсъдят важни обществени проблеми.

Модел Република България има за цел не само подготовка за активно участие в обществения живот, но и формиране на критично мислене и лидерски умения. Студентите получават възможността не само да изразят своите виждания, но и да работят в екипи, сътворявайки конкретни и реалистични решения за предизвикателствата пред обществото.