В началото на февруари 2024 г. се проведе среща между преподаватели от Техническия университет – Варна и генералния консул на Република България във Валенсия, Кралство Испания - Надя Кръстева.

На срещата бяха представени образователните и научни възможности на ТУ – Варна и бяха обменени полезни идеи за задълбочаване на сътрудничеството между университета и най-престижния университет на Испания за инженерни науки – Политехническия университет на Валенсия с активното съдействие на генералното консулство. Генералният консул Надя Кръстева запозна представителите на ТУ – Варна с различните инициативи, по които работи, за разширяване на академичните връзки между двете висши учебни заведения, за посещение на преподаватели с цел обмяна на опит, както и за обмен на студенти по Програма „Еразъм+“.

В знак на благодарност за оказаното съдействие, на генералния консул беше връчен плакет на ТУ – Варна.

Доц. д-р Даниела Тонева и доц. д-р Стоян Вергиев - преподаватели в катедра „Екология и опазване на околната среда“, Лилия Трингова - организатор учебна работа в катедра ЕООС, Дияна Димова - лаборант в катедра ЕООС, Десислава Димитрова – хоноруван преподавател и докторант в катедра ЕООС, доц. д-р инж. Александрина Банкова – ръководител на катедра „Механика и машинни елементи“ и Николай Стоянов - специалист по информационно осигуряване посетиха катедра "Биотехнологии" на Висшето училище по аграрно инженерство и околна среда на Политехническия университет на Валенсия, Испания, като част от международна мобилност по програма „Еразъм+“.