Кариерният център беше посетен от двама наши възпитаници : Даниела Ямболова и Николай Франгов, които са завършили специалност „КСТ“ през 2012 година. И имат успешна реализация: Даниела като ИТ мениджър във фирма „13 BIK”, а Николай - като представител на “HP” в отдел за киберсигурност.

Инициатор на срещата е Даниела. Идва да представи възможностите за работа на наши възпитаници в международна компания, която специализира в онлайн интегрирани маркетингови решения, разработка на софтуер и аутсорсинг обслужване на клиенти. Фирмата непрекъснато инвестира в креативни и талантливи хора, като им дава възможност да изразят и реализират идеите си, за да постигнат поставените си цели.

Във фирма „13 BIK”, ИТ екипът се занимава с разработка на web-базирани приложения. Основният програмен език, който се използва е ColdFusion. ColdFusion е малко познат език в България, но широко използван в САЩ и Европа. Лесен е за научаване и използване като се прилагат основни знания като ООП принципи, алгоритми, действия с бази данни. Фирмата предоставя материали и обучение за ColdFusion както и много други технологии, използвани в ИТ сферата.

ПЛАКАТ