На 01.12.2016 г. Софтуер Груп - глобална технологична компания, откри офис във Варна. Фирмата има клиенти в над 60 страни по целия свят. Освен централата в София, компанията има регионални представителства в още 7 страни – Австралия, Гана, Египет, Индия, Кения, Мексико и Филипините.

„ Град Варна има много добър бизнес климат, в който ИТ секторът заема водещи позиции с високо квалифицирани кадри. Ще инвестираме в продължаващото им обучение и изграждането им като опитни професионалисти“, коментира Калин Радев, създател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

На официалното откриване на варненския офис на Софтуер Груп  присъстваха г-жа Л. Николова – координатор на кариерния център на ТУ-Варна и студенти от специалност „СИТ“. В проведените разговори бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между компанията и университета, като не веднъж беше подчертано желанието за съвместни инициативи с Технически университет-Варна. Фирмата търси високо мотивирани софтуерни разработчици и QA специалисти  с желание за развитие в динамична бизнес среда.

 

Главният изпълнителен директор на Софтуер Груп с представители на ТУ-Варна.