Възпитаниците на ТУ-Варна намират своята реализация като инженери и ИТ специалисти в цялата страна. Тук публикуваме информация на фирми от региона, които са редовни потребители на наши кадри и разчитат на техните качества и умения за своето развитие и модернизация.

     Солвей Соди Девня е едно от най-големите индустриални предприятия в България и най-големият завод в Европа за производство на синтетична калцинирана сода.
     Солвей Соди дава на младите инженери не само възможност за кариерно развитие. Във фирмата те работят с оборудване, което е уникално по рода си и няма аналог по света.
     Поддръжката и експлоатацията на огромното разнообразие от оборудване, дава шанс на младите специалисти да се докоснат до почти всяка сфера от техническите науки.

 Ето част от нашите млади инженери във фирмата:

Стефан Катеринов – Топлотехника
Андреан Боянов - Електроенергетика
Надежда Ковачева – ТТОМОС
Ивелин Митев - Електроника      
Станислав Фотев – КСТ
Тихомир Димитров – АИУТ

Агрополихим АД е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в производството на фосфорни торове на Балканския полуостров.

Инвестициите от последните няколко години са концентрирани в модернизация и иновации в технологиите и оборудването, управление на ресурсите и грижа за околната среда. Един от приоритетите на компанията е разработването на обща стратегия за развитие и управление на човешките ресурси. Политиката  в тази област е насочена към личностното и професионално развитие на кадрите.                                                               

Име: Страцимир
Позиция: Технолог в Механонаправление, „Римакем“ ЕООД
Образование:  магистър „Химическо машиностроене“ в ТУ-Варна

Още наши кадри, реализирали се в системата на Агрополихим:

Мартин Димитров – Агрономство
Константин Георгиев –ЕТ
Дамян Станков – ЕСЕО
Константин Гогов – ЕЕ
Светозар Георгиев – ВЕИ
Емине Мустафа – РМ
Мариян Георгиев -  РМ
Любомир Любенов – РМ

Алкомет АД, град Шумен е един от водещите производители на алуминиеви валцови и пресови изделия на Балканския полуостров и единствената по рода си компания на територията на Република България, съчетаваща производството на двата вида продукти. С близо 35-годишен опит в областта на цветната металургия, днес тя се нарежда сред 100-те най-големи български работодатели.

„Най-ценният ни капитал са човешките ресурси. Знаем, че опита и търпението на дългогодиш-ните специалисти в едно с мотивацията и инициативността на младите,  движат компанията напред. Голяма част от специалистите завършилите Технически университет – Варна, заемат ръководни позиции в дружеството на най-високо ниво.

Станете част от нашия екип! Бъдете причина за бъдещите ни успехи!“

Инженери, завършили ТУ-Варна,  назначени във фирмата в последните години:
Тодор Стойчев – ТТТ; Синан Хамди -  АИУТ; Георги Георгиев – ЕСЕО; Шенол Илияз – Топлотехника; Станимир Стефанов – МТТ; Ерджан Ебазеров – ТТТ; Пламен Ганчев – ИМ

        Ейсик Депо е създадена през 2007 година, като център за дизайн и верификация, специализиран в разработване на първокласни полупроводникови продукти и софтуер за вградени устройства.

Като представител на този бизнес, те търсят ярки и амбициозни умове с добра база в IT сферата. С удоволствие се обръщат към ТУ Варна, когато става въпрос за подбор на кадри, тъй като качеството на предоставяното образование отговаря на изискванията им.

В офиса си във Варна, ASIC Depot прие над 25 кандидати, дипломирали се в ТУ Варна или в процес на дипломиране. Във фирмата работят :

    10 възпитаника на  специалност „КСТ“
    7 от „Комуникационна техника и технологии“ ( ТКМТ )
    5 от Софтуерни и интернет технологии,
    3 от специалност „Електроника“ и
    1 от специалност „АИУКС“.

“Изключително горди сме с всички  тях, защото те успяват да преодолеят най-съвременните технически предизвикателства на индустрията, свързана с най-новото поколение полупроводници. Служителите ни получават отлична обратна връзка от нашите клиенти - водещи компании на световно ниво. “
В ASIC Depot, непрекъснато се стремят да разширят техния екип, като добавят към него целеустремени и интелигентни хора. Гордост е, че много от служителите решават да продължат с обучението си.  Към момента във фирмата има 3-ма служители с магистърска степен по Медицинска електроника, 3-ма магистри по Компютърни мрежи и комуникации, 2-ма магистри по Софтуерно инженерство, 2-ма магистри по Електроника, 1 магистър по Компютърни системи и мрежи, 1 магистър по Мобилни и оптични комуникации, 1 магистър по Компютърно оборудване и технологии и 1 магистър по Автоматизация.

Лидия Николова
С помощта на karieri.bg
Център за развитие на кариерата
Пътеводител „Моята кариера“