Уважаеми студенти задочно обучение в ТУ-Варна,

Съгласно Заповед № РД-01-452/04.08.2020 г. на Министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и въведените временни противоепидемични мерки на територията на Република България, се налага новата учебна година да започне неприсъствено на 24.08.2020г. В тази връзка:

  1. Всички студенти от първи курс до 18.08.2020г. ще получат на електронните си пощи, които са вписали в документите си за кандидатстване, групов email и парола. Изпратените пароли не трябва да се сменят! Ако до 18.08.2020г. не сте получили информация за групов email и парола, изпратете запитване на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. В писмото напишете трите си имена и специалност.

Комуникацията със студентите от горните курсове ще се осъществи по начина, по който се комуникираше за изпитната сесия на летния семестър на учебната 2019/2020г.

  1. Съгласно Заповед №365/14.08.2020г. на Ректора на ТУ-Варна е необходимо в указаните срокове да бъдат заплатени семестриалните такси за зимния семестър. Плащането да се извърши по банков път по сметката на ТУ-Варна:

Банка: ОББ АД
IBAN: BG33 UBBS 80023116000310
BIC код : UBBSBGSF

Титуляр: Технически университет - Варна

Във вносната бележка за "задължено лице" се изписва името – собствено, бащино и фамилно и ЕГН на студента. За "основание на плащане" се изписва "семестриална такса зимен семестър 2020/21, специалност, курс и факултетен номер". Оригиналът на платежното нареждане да се изпрати по куриер или по пощата с обратна разписка на адрес: 9005 Варна, ул. „Студентска“1, Технически университет – Варна, ФО „Обслужване на студенти“.

  1. В първите часове по обявения график на занятията на електронните пощи ще получите информация относно начина на провеждане на занятията по съответната дисциплина. Всеки преподавател ще Ви изпрати точни инструкции, които трябва да следвате. Ако имате въпроси или неясноти, се обърнете към преподавателите – курсови отговорници. Техните имена и email-и можете да намерите ТУК.
  2. Всички студенти трябва да спазват публикувания вече график на учебните занятия и строго да изпълняват разпоредбите на водещите преподаватели, за да бъдат допуснати до изпити.
  3. При констатирани проблеми и неясноти, нерешени от курсовия отговорник, моля пишете на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. В писмото винаги вписвайте специалност и курс.
  4. При необходимост и възможност, Ръководството на ТУ-Варна ще организира и присъствени консултации по дисциплините. Графикът им ще бъде обявен допълнително, като ще се съобразим с епидемиологичната обстановка в страната.

Уважаеми колеги, всички сме изправени пред предизвикателство, което нарушава нормалния ни ритъм на живот. Важно е да опазим здравето си и здравето на всички хора. Нека бъдем отговорни и заедно да се справим с проблемите, като не позволим те да ни попречат да станете прекрасни професионалисти, които успешно да се реализират не само у нас, но и в международен мащаб.

„Предизвикателствата правят живота интересен, а преодоляването им е това, което прави живота смислен.“ – Джошуа Дж. Марин

Академичното ръководство на ТУ-Варна

ви желае успешно усвояване на знания и умения! Бъдете здрави!!!