В периода от 22 до 24 ноември 2022 г. в Технически университет – Варна ще се проведе конференция на тема: „Дигитално обучение в морското и речно корабоплаване - предизвикателства и иновации“, по международен проект DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation ), по програма Erasmus+, в който университета е партньор.

Гости на форума ще са другите пет европейски участници по проекта - от Холандия, Румъния, Латвия, Хърватска и Естония. От българска страна са поканени представители на държавните администрации и бизнес партньори заети в секторите, свързани със синята и морска икономика.

Официални домакини на събитието са Научноизследователски институт и Морски квалификационен център към Технически университет – Варна, а участието в конференцията ще предостави възможности за обмяна на идеи и опит в областта на онлайн обучението в морската сфера и надграждането на текущите възможности с виртуална реалност, както и други новости в сферата на морското образование, които университета предоставя на своите студенти и курсисти.

Официалното откриване на форума ще се състои на 22 ноември 2022 г. / вторник / от 9.30 часа, Конферентна зала, ет. 5, в сграда Нов учебен корпус към Технически университет – Варна. Предварителна регистрация на място в 9.00 часа.