Седмото национално средношколско състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ” на тема „ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ – ПРОБЛЕМИ И ПЕРСПЕКТИВИ“ ще се проведе присъствено на територията на Електротехнически факултет в Технически университет – Варна. Събитието ще бъде официално открито на 24 март 2023 г., от 9.00 часа, в зала 212Е от организаторите на състезанието – Технически университет – Варна и РУО-Варна.

В състезанието ще вземат участие 65 ученици до XII клас, от 15 града в страната. За всички участници са предвидени награди и възможност приоритетно да бъдат приети за студенти по определени специалности на Технически университет - Варна за учебната 2023/2024 година.

В рамките на състезанието, за учителите-ръководители на ученическите екипи, директори и други педагогически специалисти е организирана кръгла маса на тема „ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА“.

На форума са поканени представители на фирмите - Електроенергиен системен оператор ЕАД, ЕРП Север, ЕРП Златни пясъци, АЕS България ВяЕЦ "Свети Никола", Калиакра Уинд Пауър АД, Агрополихим АД, SolarPro, Електромонтажи Варна ООД, които ще вземат участие в комисиите за оценка на проектите на учениците.

Списък с регистрираните участници, регламента, целите и повече информация за националното средношколско състезание може да намерите на сайта: http://einie.tu-varna.bg

Програма и график за явяване по секции може да откриете тук: