Конференцията традиционно кани ръководители на най-висшите изпълнителни власти, представители на големи предприятия и компании, водещи експерти в областта на стандартизацията, сертифицирането и качеството, известни учени, преподаватели от висши учебни заведения от Украйна, ОНД и балтийските държави, България и други страни от Източна Европа. Участието в нашата конференция е много добра възможност за обмен на опит, установяване на творчески и бизнес контакти с колеги и потенциални партньори в сферата на бизнеса, в индустриалния сектор и в сферата на образованието.

Въпреки трудната ситуация, възниканала в Украйна поради мащабни военни действия на част от нейната територия, представители на Украинския държавен университет за наука и технологии (Днепър), Националния авиационен университет (Киев) и други университети на Украйна възнамеряват да пристигнат в  Техническия университет във Варна за участие в коференцията.

Основните насоки на работата на конференцията остават същите като предишните години:

- качество в индустрията;
- качество в образованието;
- информационни технологии в индустрията и образованието;
- теоретични и приложни аспекти на развитието на икономическата теория и нейния потенциал в областта на инженерството, технологиите, техническото регулиране и осигуряване на качеството.

Езици на конференцията
Основните работни езици на конференцията са украински, български, английски, руски.

Информация на български език

Информация на английски език

Информация на руски език

Информация на украйнски език

Можете да получите по-подробна информация на уебсайта на конференцията http://nmetau.edu.ua/en/mfac/i3002/p3747