В изпълнение на Дейност 7 ,,Кариерно ориентиране на студенти и мобилности - дейности за развитие на меки умения”  по проект BG05M2OP001-2.016-0026 „Иновативен модел за модернизация на висшето образование чрез създаване на академична екосистема ВСУ „Черноризец Храбър“ - Технически университет – Варна - Пловдивски университет „Паисий Хилендарски““ и Заповед № 764/20.10.2023

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА

обявява конкурс за подбор на обучители за обучения по комуникативни стратегии, лидерство, креативни умения, предприемачески умения, презентационни умения

I. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Според проектната документация е предвидено организирането на следните тематични курсове: „Комуникативни стратегии“, „Лидерство“, „Креативни умения“, курсове по предприемачество и презентационни умения. Всеки курс ще бъде с продължителност от 40 академични часа.
Цел на обученията: да се подобрят конкурентните качества на обучаемите при наемане на работа. Придобитите нови умения ще подобрят и възможностите за кариерно развитие.
Общ брой обучавани: 25

Целева група обучаеми: студенти от професионално направление 5.4 „ЕНЕРГЕТИКА“ и професионално направление 5.5 ,,ТРАНСПОРТ, КОРАБОПЛАВАНЕ и АВИАЦИЯ”.

II. ОТГОВОРНОСТИ И ЗАДАЧИ НА ОБУЧИТЕЛИТЕ

Разработване на учебна програма и учебно съдържание на обученията.

  1. Изготвяне и съгласуване с екипа за организация и управление на проекта график за провеждане на обученията (краен срок за приключване на обученията 
  2. Организиране на обученията, в т.ч. осигуряване на учебни материали (ако е приложимо).
  3. Провеждане на обученията.
  4. Оценяване на резултатите от обученията.
  5. Издаване на сертификати/удостоверения за успешно преминато обучение.

III. ОБЩИ И СПЕЦИФИЧНИ КРИТЕРИИ ЗА ДОПУСТИМОСТ НА КАНДИДАТИТЕ ЗА ОБУЧИТЕЛИ, ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  1. Общи критерии за допустимост:

1.1 Като обучители ще бъдат привлечени, както хабилитирани и нехабилитирани лица, които са водещи и утвърдени имена в съответната научна област и са част от преподавателския състав на Технически университет – Варна, както и на останалите ВУ-партньори. Не се предвиждат обучители, които работят извън гр. Варна, където ще се провеждат обученията.

1.2 Кандидат-обучителят – притежава минимум три години професионален опит в областта на тематиката на обученията и е обучавал възрастни в най-малко един сходен формат, в областта на обявеното обучение.

  1. Специфични критерии за допустимост:

2.1 Кандидат-обучителят следва да притежава опит в преподавателска дейност в изпълнението на еднаква или сходна на посочения предмет дейност.

2.2 Кандидат-обучителят следва да притежава опит в разработването на учебни програми и учебни материали.

2.3 Кандидат-обучителят следва да притежава опит в разработване на критерии и инструменти за оценка и фактическо оценяване на резултатите от участие в обучението.

2.4 Кандидат-обучителят следва да има участие в кръгли маси, конференции, семинари и др. по темите на обученията; участие в проекти, както и публикации в областта на обученията.

IV. ДОКУМЕНТИ, СРОК И НАЧИН НА КАНДИДАТСТВАНЕ

Необходими документи за участие в конкурсната процедура:

  1. Заявление за кандидатстване за обучители.
  2. Автобиография (CV) с актуална снимка, съгласно образецa на Програмата за Модернизация на ВУ (BG05M2OP001-2.016) .
  3. Декларация за обстоятелствата: че кандидатът е пълнолетен, не е поставен под запрещение, не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишен по съответен ред от правото да заема определената длъжност
  4. Декларация в съответствие с нормативните текстове от регламент (ЕС) 2016/679 на европейския парламент и на съвета (чл. 7) за съгласие за обработка на личните данни за целите на проекта.
  5. Копие от документи за придобити образователни степени и допълнителна професионална квалификация и специализации.
  6. Копие от официални документи, които удостоверяват продължителността на професионалния опит (трудова книжка; осигурителна книжка и други).

Документите за участие в конкурса се представят не по-късно от 16:00 ч. на 30 октомври 2023 г.

Срокът се удължава до 12:00ч. на 03.11.2023г.

Документите за участие в конкурса си изпращайте на имейл: 

nina.todorova@tu-varna.bg, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Всички съобщения във връзка с провеждане на конкурсната процедура, както и образците на документите се обявяват на сайта на ТУ-Варна.

Заявление кандидат: ТУК

Декларация обстоятелства: ТУК

Декларация ЗЗЛД: ТУК

Формуляр автобиография: ТУК    

Списък с одобрени кандидати: Предстои