Основната цел на Конференцията е да даде възможност на учителите да общуват, да се запознаят, да споделят опита си, да участват в дискусии, свързани с използване на съвременни методи и средства в обучението, да покажат резултатите от своите педагогически изследвания в различни направления и да видят различни демонстрации на приложение на дигитални инструменти, включително и изкуствен интелект.

За всеки участник с доклад в програмата конференцията приключва с връчване на удостоверение за 1 квалификационен кредит и публикация в специализирано издание. Публикациите важат за кандидатстване за първа професионално-квалификационна степен.

Педагогическият специалист в своята работа постоянно участва в различни клъстери - образователни, социални, научни, методически. Той се учи  в сътрудничество, прилага в опита си наученото, пречупено през призмата на потребностите на неговите ученици и се усъвършенства. Не малко са форумите, на които българският учител може да сподели опит, да се поучи от колеги, да участва в актуални дискусии. Форумът на ТУ - Варна е традиционен, с много хубави спомени и приятелства, изградени през изминалите срещи. Надяваме се VI педагогическа конференция "КЛЪСТЕРИ И ИНОВАЦИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО", която ще се проведе на  01.11.2023 г.  да ни зареди с още повече положителен опит!

ПРОГРАМА