Факултет по изчислителна техника и автоматизация със съдействието на Студентски съвет, фирма „Smart-soft“, фирма "KBC Global Services", фирма "DXC Technology Bulgaria", фирма „Adastra“, фирма „Methodia“ и фирма „myPOS“ организират олимпиада по програмиране за студенти на ТУ – Варна.

Олимпиадата ще протече на два етапа: онлайн с продължителност от 21 декември 2023 година до 30 март 2024 година (100 дни) и присъствена на 5 април 2024 година.

Олимпиадата ще стартира с 3 задачи първата седмица, като всеки петък в 17:00 часа ще се добавят нови задачи от организаторите на състезанието и от IT фирми.  Задачите се решават в онлайн платформата HackerRank.

Всеки студент на ТУ – Варна, желаещ да участва в олимпиадата, може да се включи по всяко време до 30 март, 16:00 часа, но задължително трябва да попълни формуляр на следния адрес: https://shorturl.at/qDEQ8 (адресът на олимпиадата е достъпен от този формуляр).

След приключване на онлайн олимпиадата първите 12 ще участват в присъствена олимпиада на 5.04.2024 година от 11 часа до 16 часа в 404 ТВ.

Първите трима победители от присъствената олимпиада ще бъдат наградени с медали и купи, които ще получат лично от Ректора на ТУ – Варна.

От най-добрите състезатели ще бъдат сформирани отбори за Републиканската Студентска Олимпиада по Програмиране 2024 година. Всеки участник ще получи сертификат за участие. Изявилите се състезатели ще получат награди от фирмите съорганизатори.

За повече информация се обръщайте към организатора на олимпиадата: доц. д-р инж. Нели Калчева на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и/или на тел. 0899 908 366.

Организационен комитет

доц. д-р инж. Нели Калчева
доц. д-р инж. Мариела Александрова
х. ас. инж. Ирена Иванова
х. ас. инж. Ивелин Ковачев
х. ас. инж. Кристина Матева

  

Научен комитет

доц. д-р инж. Нели Калчева
х. ас. инж. Ивелин Ковачев