Във връзка с организирането на по-мащабно автомобилно състезание, планираното за 27.04.2024г. (СЪБОТА) автомобилно майсторско състезание се отлага. Същото ще се проведе през месец септември 2024г. като кръг от Италианско преследване. Всички желаещи записали се за участие в събитието ще бъдат уведомени допълнително за деня, мястото на провеждане и правилата на състезанието на предоставените електронни пощи в първоначалната форма за записване.

 

В събитието могат да вземат участие само действащи студенти на Технически университет – Варна. Събитието е с цел превенция за пътна безопасност.

Организатор на Кампанията е Технически университет – Варна, Съюз на българските автомобилисти - Варна, Автомобилен спортен клуб „Флат-аут“ с изключителното съдействие и партньорство на: Български червен кръст, Бардал България, Областна администрация - Варна, Бултекс 99 ЕООД, Автосервиз Мобеко България,  Авточасти Феникс и др.

Начална дата на онлайн кандидатстване (записване за участие)    

13 март 2024 г.

Крайна дата на онлайн кандидатстване    

*Сроковете за кандидатстване и провеждането на първи етап ще бъдат удължени с една седмица.

31 март 2024 г.

Провеждане I етап         

7 април 2024 г.

Обявяване на резултатите и класиране за втори етап  

15 април 2024 г.

Финално събитие II етап, провеждане в ТУ-Варна, паркинг ЕФ        

26, 27 април 2024 г.

Кампанията ще се проведе в два етапа:

I Етап – Записване за участие чрез попълване на онлайн форма. Всички записали се участници до 06.04.2024 г. ще могат да участват в теоретичен изпит – въпроси свързани със ЗДвП (Етап 1), като класиралите се първи 40 (четиридесет) финалисти ще имат право на участие във етап II. Първият етап на Кампанията ще се проведе в периода от 11.03.2024 г. до 07.04.2024 г.

II Етап – Финал с практически демонстрации и упражнения за безопасно шофиране с предварително подбраните участници. Практическите упражнения включват три позиции:

Позиция №1 – Майсторско управление на автомобил по зададена схема;

Позиция №2 – Практична подготовка за смяна на автомобилна гума;

Позиция №3 – Оказване на първа помощ при условно пострадали от ПТП в реални условия.

Вторият етап ще се проведе на 27.04.2024 г. в гр. Варна на територията на ТУ – Варна, паркинг студенти на Електротехнически факултет.

линк за записване: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCPdN5gwxhqZzGlDCrgh-MeWtcVTYLOhoVA6YSn8KSG2te5Q/viewform?usp=sf_link

 

ОБЩИ ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КАМПАНИЯ-СЪСТЕЗАНИЕ „БЪРЗИ, ТОЧНИ, УМЕЛИ“ - 2024 г.