Участието в конкурса е индивидуално.
Всеки ученик изготвя мултимедийна презентация или мултимедиен клип, като може да избере една от следните теми: 

Тема 1. Моята специалност - моята професия - моето бъдеще
Тема 2. Интервю с професионалист по избрана професия

  • В срок до 3 април 2024 г. учениците и техните ръководители попълват формуляра от линка или QR кода и прикачват в него мултимедийна презентация (макс.15 слайда) или мултимедиен клип (макс.2 минути): https://bit.ly/3V9Qvl9  (изисква се активен гугълски профил в браузера)
  • На 5 април 2024 г. до 17 часа одобрените участници получават потвърждение и допълнителни указания на имейлите си. 
  • На 12 април 2024 г. от 14 часа в ТУ – Варна учениците представят своите мултимедийни продукти пред жури. 

За класираните на първо, второ и трето място са предвидени  грамоти и награди. Всички одобрени участници получават сертификати за участие. Учениците от XII клас, допуснати до конкурса ще имат възможност приоритетно да бъдат приети за студенти по определени специалности на Технически университет – Варна за учебната 2024/2025 г.

Учителите – ръководители на проекта могат да участват в квалификационна форма кръгла маса "Професии на бъдещето" и да получат удостоверение с 1 квалификационен кредит (без такса). 

Информация за конкурса може да се намери на сайта на ТУ – Варна: www.tu-varna.bg     

 

Регламент на Национален университетски конкурс „Професии на настоящето и бъдещето“за ученици от ХI и XII клас.  / активен линк /

 

За допълнителна информация: 

  • доц. д-р инж. Нели Калчева, на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и GSM:  0899 908 366. 
  • доц. д-р инж. Тодорка Георгиева, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. GSM: 0878 148 135