ВАРНА е не само убежище за млади творци, изобретатели и мечтатели. Тези дни, Варна се подготвя да стане водеща сила в Европа на тема космос, иновации и стартъпи.

Висшето военно морско училище „Никола Й. Вапцаров“, Технически университет – Варна, Областна администрация – Варна, Европейски съвет по иновации, Министерството на иновациите и растежа, Български Бизнес Форуми, Стартъпи, Скейлъри, технологични шампиони, изследователи и изобретатели се събират заедно на 20-ти и 21-ви юни във Варна, за да направят възможен  Форума „КОСМОС, ИНОВАЦИИ, СТАРТЪПИ“ – Варна 2024.

forum

Събитието цели да стимулира иновативния потенциал на изследователи, спинаути, МСП и стартъпи от региона на област Варна, както и да насърчи участието им в програмите на Европейската Комисия (ЕК), по-специално тези на Европейския съвет по иновациите (EIC).

EIC е водещата европейска програма за иновации, която се фокусира върху идентифицирането, разработването и разширяването на революционни технологии и иновации с бюджет от 10,1 милиарда евро.

Програмата на форума включва дискусии по теми като космически инженеринг и технологии за реализиране на иновации във високотехнологични сектори, среща-дискусия на стартъпи и иновативни компании с представители на Европейския съвет по иновациите (EIC), представяне на EIC Accelerator и EIC Business Accelerator Services, както и свободна дискусия с академичната общност, изобретатели и спинаути с фокус върху основни схеми за финансиране – EIC Pathfinder и EIC Transition.

Форумът „КОСМОС, ИНОВАЦИИ, СТАРТЪПИ“ е отлична възможност за региона на Варна да се запознае с най-новите тенденции в областта на космическите технологии и иновации, да установи контакти с водещи експерти и да научи за възможностите за финансиране и подкрепа от Европейската Комисия. Събитието обещава да бъде важен форум за обмен на знания и опит, стимулиращ развитието на иновациите и предприемачеството в региона.

Пълната информация за предстоящия форум, програмата, лекторите, локациите, както и форма за регистрация на желаещите да вземат участие, ще намерите на:  https://space.innowavesummit.com/