Кандидатстването за пилотното издание на програмата GEN-I: ГЕНЕРАЦИЯ ИНОВАЦИЯ е отворено за студентите от всички специалности на трите висши училища във Варна до 16 октомври. Желаещите да се включат трябва да попълнят

онлайн формуляр

Заниманията за одобрените 25 кандидати ще се провеждат в рамките на есенния семестър и ще продължат до януари 2025 г. Те ще бъдат разделени в пет отбора с представителство на петима студенти с различен профил. Екипите ще получат конкретна и реална бизнес задача от водещи ритейл компании (Kaufland и Lidl), по която ще работят заедно с ментори-практици със сериозен опит в областта на търговията, IT технологиите, предприемачеството и стартъп екосистемите. В процеса студентите ще се научат да използват инструменти като разработване на дизайн изследване, потребителски персони, прозрения, техники за брейнсторминг, прототипиране, бизнес канава, питч дек, умения за презентиране и др.

Всички успешно преминали през пилотното издание на GEN-I: ГЕНЕРАЦИЯ ИНОВАЦИЯ ще придобият сертификат от програмата за усвоени умения и знания по методологията Дизайн мислене. За периода на програмата участниците ще получат индивидуални стипендии на стойност 450 лева. За най-добре представилите се отбори е осигурено допълнително финансиране и подкрепа, с които ще могат да продължат своята работа по проекта.