Факултет по изчислителна техника и автоматизация със съдействието на Студентски съвет, фирма „Smart-soft“, фирма "KBC Global Services", фирма "DXC Technology Bulgaria", фирма „Adastra“, фирма „Methodia“, фирма „myPOS“, и фирма „Craftberry”, организират олимпиада по програмиране за студенти на ТУ – Варна

Олимпиадата ще протече в два етапа: онлайн, с продължителност от 17 октомври 2024 година, 17:00 часа до 17 април 2025 година, 11:00 часа и присъствена на 17 април 2025 година от 13:00 часа.

Олимпиадата ще стартира с 4 задачи първата седмица, като всеки петък в 17:00 часа ще се добавят нови задачи от организаторите на състезанието и от IT фирми (общо 100 задачи). Задачите се решават в онлайн платформата HackerRank.

Всеки студент на ТУ – Варна, желаещ да участва в олимпиадата, може да се включи по всяко време до 17 април 2025 г. 10:00 часа, но задължително трябва да попълни формуляр на следния адрес: https://shorturl.at/3wkqt (адресът на олимпиадата е достъпен от този формуляр).

След приключване на онлайн олимпиадата първите 20 състезатели ще участват в присъствена олимпиада на 17.04.2025 година от 13:00 ч. до 18.00 ч. в зали на Топла връзка в ТУ-Варна.

Първите трима победители от присъствената олимпиада ще бъдат наградени с медали и купи, които ще получат лично от Ректора на ТУ – Варна.

От най-добрите ще бъдат сформирани отбори за Републиканската Студентска Олимпиада по Програмиране 2025 година. Всеки участник ще получи сертификат за участие.

За повече информация се обръщайте към организатора на олимпиадата: доц. д-р инж. Нели Калчева на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и/или на тел. 0899908366.

Организационен комитет

доц. д-р инж. Нели Калчева
доц. д-р инж. Мариела Александрова
доц. д-р инж. Венцислав Николов
гл. ас. д-р Мая Тодорова
гл. ас. д-р инж. Гинка Маринова
гл. ас. д-р инж. Евгения Ракитина - Куреши
ас. д-р Мирослав Марков
ас. инж. Иво Ракитин
преп. инж. Антоанета Иванова
инж. Ирена Иванова
хон. ас. инж. Павлина Линова
хон. ас. инж. Кристина Матева
хон. ас. Ирена Илиева

 

Научен комитет

доц. д-р инж. Нели Калчева
доц. д-р инж. Венцислав Николов
хон. ас. инж. Ивелин Ковачев
гл. ас. д-р Мая Тодорова
гл. ас. д-р инж. Гинка Маринова
ас. инж. Иво Ракитин
преп. инж. Антоанета Иванова
хон. ас. инж. Павлина Линова