Организатор на конкурса – „Елдоминвест“ ООД – Варна

 

Цел на конкурса:
Изработване на дизайн на термпературен индикатор (форма и скала)  за водонагревател за монтаж на стена, с обем 30-150 л

Условия на конкурса:
Фирма „Елдоминвест” ООД – Варна, организира конкурс за дизайн, предназначен за ученици и студенти, обучаващи се в специалности „Промишлен дизайн”, „Графичен дизайн”, „Компютърна графика”, „Рекламна графика” или др. сходни.

Уточнения и изисквания:

  1. Дизайнът да бъде изработен на програма за компютърно моделиране.
  2. Размерът на термпературния индикатор да бъде съобразен с този на уреда.

Ориентировъчно могат да се използват размери с широчина 7 см и дължина 9 см, но всичко зависи от формата и индивидуалната концепция на участниците.

  1. Изисква се формата на термпературния индикатор да бъде различна от кръглата.
  2. Изисквания за скалата: предимство ще имат нестандартните решения, но условието е да бъде без стойности за температурата и ясно да индикира степените на загряване на водата.
  3. Технически особености: указателната стрелка може да се движи в диапазон от 110 ъглови градуса.
  4. Цветове: изискването е да се използват преливки на цветовете на фирменото лого.
  5. Не се допуска поставянето на  лого на термпературния индикатор.

Предаване на разработките:
Предаването на разработките се извършва на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , на който може да задавате и допълнителни въпроси  свръзани с проекта.

Краен срок за предаване:
20.12.2024 г.

Награда:
Класираният на първо място участник, ще получи парична награда от 1000 лв
.

Резултатите от конкурса ще  бъдат оповестени на сайта на фирма „Елдоминвест” ООД : https://eldominvest.com/

 

За ЕЛДОМИНВЕСТ

ЕЛДОМИНВЕСТ ООД е създадена през 1987 г. За 37 години компанията се утвърди като едно от най-успешните предприятия в България и се превърна в лидер в производството и търговията с електродомакински и газови уреди в страната. Заводът се намира в промишлената зона на град Варна, морската столица на България. Общата площ на трите производствени района на ЕЛДОМИНВЕСТ е 50 000 кв. м, като във фирмата работят над 500 висококвалифицирани специалисти. Машините и поточните линии на ЕЛДОМИНВЕСТ са част от ново и модерно производствено оборудване, отговарящо на съвременните технологични изисквания.
Всички процеси се контролират стриктно и съгласно сертифицирана по ISO 9001 и ISO 14001 интегрирана система за управление. При производството на крайния продукт се влагат висококачествени материали и комплектовки, сертифицирани съгласно европейските норми.
ЕЛДОМИНВЕСТ е производителят на електрически бойлери с най-широкия моделен асортимент в Централна и Югоизточна Европа, включващ над 450 модела уреди:

●Енергоспестяващи електрически бойлери с обеми от 7 до 2000 литра под налягане, с емайлиран или неръждаем водосъдържател, за вертикален или хоризонтален монтаж;
●Моментно нагряващи (проточни) бойлери за кухня, баня и комбинирани;
●Високоефективни бойлери за алтернативна енергия, с обем от 80 до 2000 л, комбинирани с топлообменник, позволяващи включване към алтернативни източници на енергия като слънчеви колектори, газови или централни (локални) отоплителни системи.

В компанията са създадени първите в България бойлери с емайлиран водосъдържател, както и първият бойлер с електронно (микропроцесорно) управление. ЕЛДОМИНВЕСТ е и първият български производител на готварски печки със стъклокерамичен плот и енергиен клас А. Произвеждат се също модерни готварски плотове за вграждане - електрически, в комбинация с газ, изцяло газови. В унисон със световната тенденция за използване на възобновяеми енергийни източници, през последните години ЕЛДОМИНВЕСТ инвестира в разработване на компоненти и цели водонагревателни системи, работещи с алтернативна енергия: плоски слънчеви панели със селективен абсорбер, буферни съдове с обем от 80 до 2000 литра и термопомпени бойлери и системи, с три пъти по-малък разход на електроенергия от класическите електрически водонагреватели.
От 2012 г. в портфолиото на компанията започва включването и на отоплителни уреди - подови конвектори и стенни конвектори с механично и електронно управление. Извън стандартната производствена програма се произвеждат и бойлери за морски съдове - яхти, изработени изцяло от специална неръждаема киселинно устойчива стомана, които се нареждат на първите места в света по надеждност и ефективност. Над 50% от произвежданата от ЕЛДОМИНВЕСТ продукция е предназначена за износ в страните от ЕС, Близкия изток и САЩ. На тези пазари фирмените продукти се радват на добро търсене, заради надеждността, поддържаното високо качество и атрактивен външен вид.