Повече от половин век младежи и ветерани участват в най-масовото спортно състезание в града, посветено на Националния празник на България - 3 март. Обиколката е ежегодна, стартът е в 12.00 ч. на алеята в Морската градина пред сградата на Радио Варна, а тази година екипът на медията ще я проведе и поведе за 54-ти път.

Щафетната обиколка на Радио Варна е аматьорска спортна проява. Право на участие имат всички желаещи ученици, студенти, граждани в работоспособна възраст, ветерани от спортни дружества и др. Регламентът на състезанието може да видите тук.

Организатори на състезанието са Радио Варна и лекоатлетически спортен клуб „Черно море Атлетик”. През тази година в подкрепа на лекоатлетическата щафетна обиколка ще се включат над 50 доброволци от Спортно училище "Георги Бенковски" - Варна. Състезанието се реализира с подкрепата на Община Варна.

"Традицията всъщност не е само на Радио Варна, а на всички варненци, които в продължение на толкова години се събират на всеки Трети март на входа на Морската градина, за да премерят силите си в първата спортна проява на открито за сезона. Любители и професионалисти - ученици, войници, моряци, студенти, работници, ветерани - си предават щафетата на традицията, превърнала се в един от акцентите на националния празник във Варна." -  написа Виолета Тончева в "Книга за Радио Варна", част втора.