Каква е разликата между Леонардо ди Каприо и футболния отбор „Батальона” на Електротехническия факултет?” – шегуваше се студент запалянко след финалния мач на традиционния университетски футболен турнир. Разликата била, обясняваше младежът, че Леонардо 7 пъти участва в номинации, докато спечели артистичното звание, а отбор „Батальона” първо 7 пъти подред печели футболния приз и вече е дошло време на следващия турнир да го отстъпи на по-добри.
Е, да поживеем, да видим…


Пом.-ректор Иван Русев (в средата) ще даде началото на финалния мач.

В пролетното издание на турнира съперник на „батальонците”, които излязоха на терена в зелени екипи, бяха „мелничарите” в оранжевите екипи на отбор „Мелниците” от същия факултет. И, естествено, при такъв небивал досега двоен факултетен успех сред зрителите се вълнуваше и самата деканка доц. д-р Маринела Йорданова. Така и не се разбра обаче на кой от двата отбора беше фенка.
Събитията между малките вратички на затревения терен се развиваха не само динамично, но и драматично. Първи откриха резултата „мелничарите” в 14-ата минута със страхотен удар отдалеч на Християн Димитров. Но радостта им не трая дълго. При едно меле пред тяхната врата „батальонният” снайперист Никола Найденов находчиво изравни резултата. До пълния обрат - 2:1, се стигна в 18-ата минута, когато Станислав Ников направи безпомощен вратаря на достойния съперник.


Вратарят на „оранжевите” този път е успял да закове топката в ръцете си.

Преди финалния мач за трето и четвърто място спориха екипите на „Мълния” и „Синя хунта” и двата отбора от факултет „Изчислителна техника и автоматизация”. Но заговорът на „хунтата” не успя на терена и тя беше поразена като с 3 мълнии при резултат 3:1. Може би при следващото си участие момчетата ще си помислят за по-позитивно име на отбора.

Николай ЖЕКОВ