В поредната Кариерна борса в Технически университет – Варна се включиха множество фирми, които имаха възможност в рамките на три дни / 9-11.10.2023 г. / да направят подбор и срещи със студенти в сферата на професионално направление 5.2 „Електротехника, електроника и автоматика” и „Информационно-комуникационни технологии“, да отговорят на всички възникнали въпроси и да предложат работни и стажантски позиции.

Наградени бяха 14 студенти, които участваха в решаване на задача, поставена от работодателите от фирма Крепел ООД, водещ доставчик в областта на електричеството в морския бизнес.

Първите места бяха спечелени от студентите: Кара Тодорова, спец. „Софтуерни и интернет технологии“ /СИТ/ и Веселин Милушев. Сред наградените бяха още студентите: Таня Алексова, 3 курс, спец. „Компютърни системи и технологии“, Деница Тодорова и Селена Христова, двете от спец. „Информационни и комуникационни технологии” и Бадър Алшейх, спец. „Биомедицинска електроника“. Наградите им бяха връчени от г-н Рали Гарджев, ръководител и собственик на фирмата, който пожела успех на студентите и ги покани на среща с екипа на фирмата и подкрепа за развитието им.

Ексклузивните партньори на университета от фирма "Балев Корпорейшън" ЕООД дадоха възможност на повече студенти да се включат в ХАКАТОНА по технически проблем и удължиха срока за участие в надпреварата до 20-ти октомври 2023 г. при следните

Правила за участие

Чертеж задача Хакатон 09.10.-11.10.2023

Всички работодатели вече имат възможност да се регистрират и да публикуват своите обяви за стаж и работа на новия кариерен сайт на ТУ – Варна: https://careers.tu-varna.bg/, предоставящ възможност за пряка връзка между студентите и бизнеса.