Приятели, събраните кенчета могат и е по-добре да бъдат смачкани, за да заемат по-малко място. 

Очакваме ви в двора на Технически университет - Варна, пред Електротехнически факултет, от 10:00 до 16:00 часа, на 23 юни 2024 

Събраните средствата ще бъдат дарени на фондация The Rare Village Foundation, която финансира научния проект за разработване на генна терапия за ATP6 Leigh Синдром.
Повече информация за Рали и намирането на лек:
Рали е само на 6 годинки, а води невероятно тежка битка със синдром на Leigh - митохондриално заболяване, при което очакванията за живот са от 3 до 5 години. Животът ѝ е надпревара с времето. Всеки ден с храната си Рали приема над 20 вида хранителни добавки - витамини, антиоксиданти и ензими, които са ужасно кисели, люти и горчиви. Те са жизненоважни за нея, като въздуха. Благодарение на тях тя печели малко време, с надежда да дочака разработването на лек. Мечтите изглеждат все по-постижими. Екип от американски учени, на база вече съществуващия им опит, стартират разработването на генна заместителна терапия за конкретната мутация на Рали и всички останали деца по света, които също я носят. За успешно реализиране на проекта е необходимо осигуряването на финансиране от $600 000.

Можете помогнете и чрез дарение за разработването на лек за ATP6 Leigh синдром:
https://give.rarevillage.org/campaign/cure-atp6/c322315
В случай, че не използвате банкови карти онлайн, може да направите превод към сметка на майката на Рали, от където всеки ден постъпленията се превеждат към фондацията и могат да бъдат проследявани от сайта на горния линк:
Банка ДСК
IBAN BG16STSA93000028370556
Титуляр: Изабел Атанасова Николаева

💚 Благодарим ви, приятели на Рали!